Blogin ensimmäinen päivitys! Pahoittelen heti aluksi epäkorrekteja kielellisiä ilmaisuja. Ensimmäinen kouluviikko, samoin ensimmäinen talliviikonloppu on nyt takana. Koulusta olisi niin paljon kerrottavaa, että en tiedä mistä aloittaisin tai mihin lopettaisin. Ensimmäisen oli täynnä uusia asioita, uusia tuttavuuksia, uusi rutiineja ja massoittain informaatio.
Meitä tulevia hippologeja on yksi luokallinen, 27 opiskelijaa (26 tyttöä ja 1 poika). Hippologikoulutus on ainutlaatuinen koko Euroopassa. Kaikki ratsastukseen suuntautuneet hippologit opiskelevat ensimmäisen vuoden Flyingessä, toisen vuoden Strömsholmassa ja kolmas vuosi valitaan omien kiinnostuksien mukaan näiden kahden paikan välillä. Ratsastuksen lisäksi hippologit voivat suuntautua raviurheiluun tai islanninhevosiin.
Koulupäivät on varsin vaihtelevan pituisia, yleisimmin koulu alkaa 8.30 ja päättyy 16.00. Tallivuoroja on joka kolmas viikko maanantaista torstaihin ja joka kolmas viikko perjantaista sunnuntaihin. Käytännössä siis näin: menneellä viikolla olin tallivuorossa pe-su, tällä viikolla olen vapaa tallitöistä ja ensi viikolla tallihommissa ma-to. Meidät on jaettu ryhmiin, jotka vuorollaan hoitavat tallityöt. Se ryhmä, jolla on viikonlopputalli, on myös vastuussa että kaikki hevoset tulee liikutettua - ratsastaa siis ne hepat, jotka eivät päivällä ole juosseet tunteja. Viime viikolla minä ja minun ryhmäni oli vastuussa näistä "reservihevosista", käytännössä siis ratsastelin kevyesti ajohevosilla... Tallityöt eivät ole fyysisesti millään lailla vaativia ja meitä on aina monta samassa vuorossa. Flyingessä on aina siistiä, työhön kuuluu siis paljon (paljon!) haravointia, kavioiden putsausta ja muuta siistimistä.
Turvallisuus on Flyingessä A ja O, se opittiin perusteellisesti viime viikolla. Ei mitään lenkkareita vaan kunnon turvakengät, tyköistuvat vaatteet (ettei jää kiinni mihinkään...), ei ikinä huppua (vaikka kuinka sataisi vettä...), aina (AINA!) hanskat kun hevosia talutetaan (ja niitä talutetaan aina ketjun kanssa, riimunnarusta pidetään molemmin käsin kiinni) ja kypärä kun käsitellään nuoria hevosia tai oreja. Näissä rutiineissa on vielä vähän opeteltavaa, kun ei meillä siellä Aulangolla...:)
Meidät on jaettu eri "plokkeihin" sen mukaan mitä käytännön osaa kukin ryhmä vuorollaan tekee. Minä en tule ratsastamaan yhtään ratsastustuntia ennen vuodenvaihdetta, sen sijaan olen ryhmässä körning (ajo) ja unghäst (nuoret hevoset). Valjakkoajon olen jo aloittanut, nuorten hevosten kanssa aloitamme kuukauden parin päästä - se tulee sisältämään hevosen käsittelyä maasta, irtohypytystä ja sisäänratstusta.
Tässä oli nyt vähän alustusta. Lisää luvassa päivä kerrallaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti