torstai 30. elokuuta 2012

Turvallisuusdemo

Ensimmäinen kouluviikko on täynnä erilaisia demoja. Strömsholm on tunnettu näistä demoistaan, niissä opettajat tai oppilaat näyttävät ja selittävät - täydellinen mahdollisuus oppia näkemällä, kuulemalla ja tekemällä. Tämän viikon demoissa on paikalla ollut kaikki Strömsholmassa tällä hetkellä pyörivät koulutusohjelmat: toisen ja kolmannen vuoden hippologit, ratsastuksen opettajat ja ohjaajat, kuskit, kengittäjät, lukiolaiset sekä islanninhevos-ihmiset. Aika joukolla ollaan siis oltu paikalla.

Meidän vastuullamme oli turvallisuusdemo. Tallissa kuin tallissa on turvallisuus äärimmäisen tärkeää, tässä käsitellään yli 500 kg painavia hevosia. Strömsholmassa on yli 250 hevosta ja niitä käsittelee koko ajan uudet ihmiset - tärkeää on, että kaikki toimivat samojen yhteisten sääntöjen mukaan. Turvallisuussäännöt eivät ole olemassa kenenkään kiusaksi, jokainen sääntö on olemassa syystä ja onnettomuuksia ei juuri satu.

Itse olin demonstroimassa hevosen taluttamista. Tästäkin näkee niin monia versioita, päätimme siis esittää hyvän ja huonon esimerkin. Minä olin se huono esimerkki eli ei näin, ja luokkakaverini Gabriella näytti miten sitten sen sijaan toimitaan.

Minä huonona esimerkkinä raahasin likaista hevosta perässäni pelkässä riimussa ja riimunnarussa. Ilman hanskoja. Jalassa muoviset crocsit, päällä hupullinen paita, hiukset auki. Ja tietysti kännykkä kädessä. Saatiin sentään yleisö ja opettajat nauramaan kun yritin piiloutua hevosen taaksa kirjoittaakseni tekstiviestiä :)


Gabriella sitten näytti miten täällä oikeasti toimitaan. Hevosta ei ikinä vedetä perässä kivireen tapaan, vaan itse kävellään lavan kohdalla ja hevosella on leuan alla ketjuriimunnaru. Kädessä on aina hanskat! Jalassa on talli- tai ratsastuskengät, paidassa ei huppua ja hiukset kiinni. Täällä lisäksi hevoset ovat siistejä aina lähtiessään karsinasta. Voin luvata, että Gabriella näytti ammattimaisemmalta kuin minä. Ja kyllä pelotti omien varpaiden puolesta kun talutin hevosta vihreät crocsit jalassa...


Miltä näyttävät teidän tallin turvallisuusrutiinit? Tuleeko niitä ajateltua? Varsinkin ratsastuskouluilla - toimithan SINÄ hyvänä esimerkkinä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti