Monelta suunnalta tuli kysymys "Mikä ihmeen Vaativa C?". Ruotsissa on helpon A:n ja vaativan B:n väliin lisätty yksi kouluratsastusluokka. Lähinnä sen takia, että loikka helposta vaativaan ei olisi niin iso. Lisäksi myös nostamaan vaativan B:n tasoa; ratsukon täytyy kvaalata vaativa B-luokkaan ratsastamalla vähintään kaksi aluetason vaativaa C:tä yli 60% tuloksella.Vaativassa C:ssä ratsastatetaan kootussa ravissa ja laukassa, lisäksi esitetään mm. lisätyt askellajit, avo- ja sulkutaivutukset, vastalaukka, laukanvaihdot käynninkautta, takaosakäännökset jne.
Maanantaina, vappuaattona, suoritin yhdessä 10 luokkakaverini kanssa Ruotsin Ratsastajainliiton hallitseman hevosenhoitajan ammattitutkinnon (tai paremmin sanottuna hevosenhoitajan diplomin). Tämä diplomi pitää olla, jotta sitten syksyllä saa tehdä ratsastuksenopettajan ammattitutkinnon. Meistä tuntui vähän naurettavalta mennä pitkin Strömsholmaa keltaiset numeroliivit päällä ja todistaa, että osaamme oikeasti letittää, pintelöidä, juoksuttaa, tunnistaa eri kuolaimet, ratsastaa ryhmässä jne. Säännöt ovat kuitenkin säännöt, me hippologit saimme tehdä lyhennetyn kokeen ja nyt olen paperillakin sitten hevosenhoitaja.
Vappuaatto vietettiin ruotsalaisissa merkeissä vappukokon äärellä ilotulitusten räiskeessä. Vappupäivänä olin tietysti aamutallissa, pisimmässä aamutallissa ikinä...
Olen saanut kutsun hämeenlinnalaisen Kaurialan Lukion tiedeiltaan kertomaan hippologikoulusta ja yleisesti siitä, miten Ruotsissa voi hakea yliopistoon. Tiedeilta on tiistaina, teen siis pikavisiitin Suomeen nyt viikon alussa. Jännää!
Esteratsastuksenopettajamme Daniel Svensson viime viikon estedemossa |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti