torstai 30. syyskuuta 2010

Tallitöitä ja ravintoarvolaskuja

Talliviikko on täydessä käynnissä ja aika tuntuu olevan varsin kortilla. Maanantaina aloitin aamuruokinnalla 6.30. Aamupäivällä oli ajamista, ajettiin maastossa ja mukana oli yksi parivaljakko (=kaksi hevosta saman kärryn edessä). Iltapäivällä oli teoriaa ruokinnasta ja nyt aloitettiin ravintoarvolaskut. Eivät ole vaikeita, kunhan vain hankkii vähän rutiinia ja muistaa miten mikäkin pitää tehdä.

Tiistaina vähän lisää tallitöitä ja lisää ravintoarvolaskuja. Kävin myös vihdoin avaamassa ruotsalaisen pankkitilin, nyt kun mä kerran olen puoliksi ruotsalainen!

Keskiviikkona oli puhumassa Kiki R-B Svenska Ridsportförbund:sta. Aika pintapuolinen esittely liiton koosta ja toiminnasta, mutta ainakin opittiin, että hevosurheilun ympärillä Ruotsissa liikkuu aika monta miljardia. Lisäksi opiskeltiin vähän statistiikkaa, se on jotenkin... niin typerää. Lisäksi meille kävi esittäytymässä nuorisopastori ja kuraattori, saatiin pullonavaajan varustettuna näiden pappien logolla :D Iltapäivällä alkoi kengitys. Oppitunti alkoi sillä, että meille tehtiin selväksi mitä me EMME osaa. Tekee hyvää itsetunnolle... Mutta tiedänpä nyt nostavani kaviotkin väärin. Opettaja on ihan mukava mutta ei erityisen pedagoginen, varmasti ihan taitava kengittäjä. Katsottiin pintapuolisesti hevosten jalka-asentoja (aika vähän jäi päähän kun kaikki sanat on uusia) ja opeteltiin suoristamaan vääntynyt kenkä.

Tänään torstaina hoidettiin kunnialla viimeiset tallivuorot tältä viikolta. Ruokinnassa puhuttiin lisää väkirehuista ja muista ruoka-aineista. 7kg porkkanoita sisältää muuten yhtä paljon energiaa + proteiinia kuin 3kg kauraa. Ajotunnilla päästiin kokeilemaan millaista on ajaa sitä parivaljakkoa, aivan uskomattoman vaikeaa!

Nyt pitää ottaa joku ote tähän opiskeluun ja laskea ravintoarvoja, aloittaa projektityö kilpailujärjestelmän rakenteesta, lukea englanninkielinen artikkeli hevosen pelkoreaktioista, kirjoittaa lyhyt esitelmä valjakkoajon kouluosuudesta ja laskea uusiksi statistiikan t-testi. Mutta first things first, nyt alkaa telkkarista Idols!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti