keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Hevosen merkitys yhteiskunnassa

Aamulla meille oli luennoimassa Susanna Hederberg, urheilutieteiden (? = idrottsvetenskap) tohtori Malmön yliopistosta. Käytiin läpi muutoksia hevosten lukumäärässä Ruotsissa 1900-luvun alusta 2000-luvulle. Tällä hetkellä Ruotsissa arvioidaan olevan n. 280 000 hevosta (ja Suomessa 50 000). Luku on luonnollisesti huomattavasti pienempi kuin esin. 1920-luvulla, jolloin hevosia käytettiin peltotöissä - tuolloin hevosten määrä oli arviolta 700 000. Ruotsissa hevostalous on tällä hetkellä maatalouden 5. suurin tulonlähde ja kasvaa kasvamistaan. Luennolla puhuttiin myös paljon siitä, miten hevosurheilu on muuttunut "pelkästään miesten lajista" hyvin naisvaltaiseksi ja miten harvinaista on, että urheilulajissa miehet ja naiset kilpailevat samassa luokassa.

Iltapäivällä oli vaihteeksi aikataulumuutoksia ja vääriä merkintöjä lukujärjestyksessä. Sanonko mitä mieltä mä olen noista helvetin aikataulumuutoksista... Toisin sanoen olin koululla turhaan, kun iltapäivä olikin sitten vapaa. Tulipahan käytyä verovirastossa ja hankittua ruotsalainen henkilötunnus.

Illalla piti tehdä valinta oman estevalmennuksen ja Maria Grezerin klinikan välillä. Valitsin oman estetunnin, Pusu hyppäs 110 rataa ainoastaan muutamalla pudotuksella. Heja Pusu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti