torstai 2. syyskuuta 2010

Flunssalääkkeet esiin, pöpö iski!

Olen luokaltamme ehkä numero 20/27 joka sairastui tähän pirun koulupöpöön; kaikki me ekaluokkalaiset, jotka on nyt suorvottu pieneen luokkahuoneeseen (ja suurin osa vielä samaan asuntolaan), olemme ilmeisesti jakaneet toisillemme kaikki mahdolliset virukset ja bakteerit. Olofin mielestä flunssa johtuu vain siitä, että ei ole juonut riittävästi viskiä...

Koulupäivä alkoi oppitunnilla "vetenskapligt skrivsätt" joka oli varsin sekava kokonaisuus siitä miten muka erottaa tieteellisen kirjoituksen faktasta tai fiktiosta. Kaikki jäi kaikille varmaan enemmän tai vähemmän epäselväksi. Aamupäivä jatkui luennolla raviurheilusta, jonka piti joku setä Ruotsin raviliitosta. Varsin epäkiinnostavat 2 tuntia, enkä ole yksin mielipiteeni kanssa. Mutta ainakin opittiin, että siinä lajissa liikkuu paljon rahaa.

Iltapäivällä oli ajotunti (siis valjakkoajo eli kärryajo eli yksi hevonen kärryn edessä ja minä siellä kärryssä). Ajatus on, että hevoset harjataan ja mahdollisesti valjastetaan jo ennen tuntia, jotta pystytään ajamaan mahdollisimman pitkä aika, melkein 2 tuntia. Me kaikki (meitä on ryhmässä 7) kokeilemme 5ä eri hevosta, sen jälkeen jokaiselle annetaan oma vakioheppa jolla sitten ajetaan jatkossa kaikki kerrat ja sen kanssa suoritetaan loppukoe. Ajoa meillä on viikossa 3 x 2 tuntia. Aikaisemmilla kerroilla olen ajanut hevosilla Burrito ja Jesper, tänään kärryjen edessä oli Romario. Burrito oli laiska ja vähän tylsä, Jesper kuuma (todella kuuma...) ja vahva, Romaria reipas mutta kevyempi kädelle. Uusi suosikkini, siis.

Ajotunti meni hyvin. Siis tosi hyvin. Mä olen ehkä lahjakkaampi kuskina kuin ratsastajana (lajin vaihto edessä?). Tehtävä oli ajaa 20m voltteja kartioiden välistä sekä ajaa suoraan pitkin keskihalkaisijaa - hevosten tulee olla peräänannossa, volteilla asettuneita ja taipuneita, suoralla luonnollisesti suoria. Suoristaminen on maailman vaikeinta, kun tosiaan käytössä ei ole jalkaa ja istuntaa - on vain ääni, käsi ja raippa.

Iltapäivällä käytiin tyttöjen kanssa shoppailemassa Hööksissä ja luksuspäivällisellä Burgen Kingillä ;-) Pusulla on kenkä löysällä eikä se siksi saa mennä tarhaan, se katseli mua vihaisesti karsinastaan. Kävin myös pikavisiitillä Gustafslundissa; se on tila, joka vuokraa huoneita ja karsinapaikkoja Flyingen opiskelijoille. Yhteensä siellä asuu 17 opiskelijaa, kaikilla on oma huone, muuten tilat ovat yhteisiä. Talli oli siisti mutta varsin persoonnaliinen, mm. matala (n. 150cm) karsinanseinät. Käytyäni epäsiistissä keittiössä, vielä epäsiistimmässä olohuoneessa ja aivan järkyttävässä eteisessä ei oma 30 minuutin koulumatka tunnukaan enää yhtään pitkältä. Täällä on sentään siistiä ja rauhallista. Lisäksi Gustafslundin n. 10 neliön huone maksaa 250e, samoin karsinapaikka 250e...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti