sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Tallivierailu ja käytännön harjoituksia

(Arvatkaa mitä? Mä unohdin kysyä siitä betadinehauteesta... Mutta ensi kerralla, lupaan!)

Torstaina luokka jaettiin neljään osaan ja lähetettiin maailmalle. Luvassa oli siis studiebesök, jokainen ryhmä vieraili yhdellä hevostilalla katsomassa miten talli on rakennettu, millaisia ilmastointiratkaisuja löytyy, osa oli tutustumassa pihattoihin - yleisesti katseltiin myös rakennusmateriaaleja, käytännön ratkaisuja, kyseltiin ruokinnasta jne. Minä ja 5 luokkatoveriamme vierailimme kivenheiton päässä sijaitsevalla Abusan tilalla, pienimuotoista pv- ja connemarakasvatusta. Tällä hetkellä siellä oli vain 8 hevosta ja 3 lammasta, mutta tarkoitus olikin lähinnä katsella tallia jonka opettajamme on suunnitellut.

Talli oli eristämätön (oisolerat), ilmastointi toimi käytännössä siis lautojen välistä (självdragsventilation). Kattoparrut oli suomalaista mäntyä (!), lattia oli katukiveä (marksten). Kaikki hevoset seisoivat oljella; karsinoissa oli sivuun vedettävät seinät - joka 7. viikko siis seinät vedetään sivuun ja karsinat tyhjennetään koneella, kestää noin 45 min. Mikä ihana ajatus, siivota karsinoita vain joka 7. viikko ja silloinkin 45 minuuttia...

Talli ulkoa

Tarkkaavaiset hippologit (minä kameran takana)

Vierailumme herätti kummastusta...

Hyvä ilmanvaihto! Kylmä, mutta loistava ilmanlaatu.
Perjantaina olin koulussa vain 2 tuntia, mutta onneks jaksoin ajaa sinne näiden kahden tunnin takia. Vuorossa oli siis käytännön harjoituksia eläinlääkärin kanssa; letkutimme uusi mahabakteereja yhden hevosen vatsalaukkuun (lupaan, ette halua tietää yksityiskohtia..), taivutimme yhden hevosen (joka ei reagoinut mihinkään, tylsää...), kuuntelimme stetoskoopilla vatsaa ja sydäntä (oletteko kokeilleet? sydämen löytäminen oli tosi hankalaa) ja mikä parasta: hajoittelimme verikokeen ottamista sekä lihakseen piikittämistä.

2 kommenttia:

  1. Näissä -30 asteen pakkasissa tuollainen "harva" talli ei houkuttele, mutta muuten tuo näyttää todella kivalta. Ja ihana tuo seitsemän viikon karsinoiden siivousväli. Varmaan aikamoinen patja tulee tuossa ajassa jos pahnalla seisovat :) Lisää kuvia connemaroista!

    Piikittäminen on pelottavaa, itse joutunut penkkua laittamaan hevoseen muutaman kerran ja aina se jaksaa pelottaa yhtä paljon :D Peloteltu niin paljon penkkushokilla tätä tyttöä

    VastaaPoista
  2. Hauska toi kuva noista uteliaista kavereista.. :-D

    VastaaPoista