sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Ridlärarclinic - ratsiopeklinikka

Kaikki tarvitsevat ratsastavia esikuvia. Ratsastuksenopettaja on monelle esikuva ja minusta on tärkeää, että oppilaat näkevät ratsastuksenopettajan ratsastavan. Kaikki ratsiopet eivät ratsasta - tästä on yksi hippologi tehnyt päättötyönsä ja kyselyyn vastanneista 75 % ratsasti säännöllisesti.

Meillä täällä Stora Ekebyn ratsastuskoululla lähdettiin tästä ajatuksesta, että oppilaat näkevät meidän ratsastavat ihan liian harvoin. Siitä se ajatus sitten lähti - lauantaina oli maailman ensi-ilta: Ratsastuksenopettajaklinikka! Meistä 6:sta ratsastuksenopettajasta 5 ratsasti (kuudes on satuttanut jalkansa...). Klinikka kesti n. 2 tuntia ja pääsylippu katsomoon maksoi 100 SEK (n. 10 euroa). Katsomoon kerääntyi n. 130 uteliasta hevosihmistä ikäväliltä 6-70. Me kaikki 5 ratsastimme 2:lla eri ratsastuskouluhevosella. Strömsholman kouluratsastuksen pääopettaja ja nuorten maajoukkuevalmentaja Marianne Esseen-Söderberg johti klinikkaa ja hoiti puhumisen. Me näytimme hevosia huomioonottaen iän, rakenteen ja koulutustason. Lähdettii käynnistä ja kevyestä ravista, lopetettiin laukanvaihtoihin ja sulkutaivutuksiin.

Erittäin onnistunu konsepti !! Hyvää mainosta ratsikoululle ja hevosille, oppilaat näkivät meidät ratsailla, saivat vastauksia kysymyksiinsä - ja meillä oli hauskaa!

12 minuutissa: letitettiin, pintelöitiin, satuloitiin ja oltiin valmiina maneesissa!

Viisi kuudesta opettajasta. Minä ja Arena oikealla.

Neljä kuudesta. Vasemmalta: Michan & Dolores, Erica & Efendi, Kati & Rosa, Elin & Clarissa.

2 kommenttia:

  1. Minusta on aina kiva nähdä kun jokin omasta mielestäni laiska, huono ja osaamaton hevonen muuttuukin ihan eri hevoseksi opettajan tai muun osaavan ratsatajan alla! Saa itse motivaatiota ratsastamiseen - kyllä hevonen osaa, minä vain en!

    VastaaPoista
  2. Ihan huippukonsepti! Tuollaista pitäisi olla paljon enemmän, ja itsekin olisin valmis maksamaan paikasta katsomossa.

    VastaaPoista