torstai 13. syyskuuta 2012

Ongelmanratkaisua

Melkein taas viikko vierähtänyt. Varsin tavallinen viikko, ei ole tapahtunut lainkaan mitään sen ihmeempää...

Olemme aloitteeneet uudenlaiset oppitunnit jotka kulkevat nimellä ongelmanratkaisu. Ensimmäinen oli maanantaina. Kolme meistä hippologeista ratsasti, muut olivat maassa. Meidät jaettiin ryhmiin, jokainen ratsukko sai siis oman ryhmänsä. Ryhmän tehtävä oli auttaa ratsukkoa verryttelemään, listata vahvuudet ja heikkoudet. Tämän jälkeen sai käyttää kaveletteja ja puomeja ja työskennellä ratsukon kanssa. Minun ryhmäni ratsukon ongelmaksi muodostui tempo; Lina halusi koko ajan ratsastaa vähän alitempossa ja sitä seurasi uudet ongelmat. Yritettiin löytää kontrolli vaikka lisättiin tempoa.

Keskiviikkona tunti oli varsin saman tyyppinen, tällä kertaa olimme yhdessä SRL 2 eli ratsastuksenopettajaopiskelijoiden kanssa. Autoimme ratsukkoa verryttelemään - tällä kertaa meidän ratsukkomme sai tehdä siirtymisiä ja muutella tempoa, hevonen kun oli todella hidas jalalle. Huomasin olevani todella paljon äänessä, muut rymässäni kun olivat aika hiljaisia... Tämän jälkeen ratsukot ylittivät puomeja ja hyppäsivät rataa esteratsastuksen pääopettajan Daniel Svenssonin johdolla. Me seurasimme, analysoimme ja jaoimme mielipiteitämme.

Mielenkiintoista ja todella hyvä harjoitusmuoto !! Nyt meidän on tarkoitus oppia auttamaan ratsukoita jotka hyppäävät 120 cm:n tasolla ja ratsastavat koulu helppo A-vaativa B -tasolla. Ei ihan helppo nakki mutta prosessi on käynnissä !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti