torstai 14. lokakuuta 2010

Varoitus: Melko Negatiivinen Päivitys

Mä olen siis aivan hajalla meidän kengitystuntien takia. Kerran ollaan harjoiteltu muovikavioilla, nyt oli sitten oikeita hevosia ja uusi opettaja, joka oli tympeä ja poikkeuksellisen epämotivoitunut. Apua ei saanut edes kysyessä, koska kysymystä ei ehtinyt sanoa loppuun asti kun äälilöopettaja jo puhui päälle. Ensi kerralla on sitten jo käytännön näyttökoe ja mähän siis en tule pääsemään siitä läpi, koska en saa sitä kenkää irti jalasta. Voinko mä sitten sanoa opettajalle mitä mieltä olen hänen opetustyylistään...?

Aamupäivällä meillä oli "Sökövning - rasarbete" joka oli siis aivan turha kolmetuntinen, hyödyllisempää olisi ollut nukkua univelat pois. Kolmen ihmisen ryhmissä (miksi aina vaan ryhmätöitä?!) piti esitellä joku hevosrotu ja keskittyä jalostukseen ja jalostussuunnitelmaan. Jos olisin saanut tehdä yksi olisin toki ottanut suomenhevosen, mutta ryhmäläisiä oli vaikea suostutella tutkimaan suomalaista kylmäverirotua josta löytyy tietoa lähinnä suomen kielellä...:) Meillä oli siis PRE-hevonen eli kansankielellä andalusialainen. Löytyi ihan mielenkiintoista tietoa eri jalostuslinjoista, mutta eiköhän tällaiset rotuesittelyt kuulu ala-asteelle...

Keskiviikkoiltana treenattiin Pusun kanssa esteitä Olofin estetunnilla, jonka jälkeen rentouduin silittämällä valtavan kasan vaatteita, imuroimalla, pesemällä koneellisen pyykkiä ja maksamalla laskuja. Tää oli sitä kuuluisaa omaa aikaa :-) Tänään torstaina myöhästyin koulusta, koska motarilla oli jollain käsittämättömällä tavalla kolaroineet bussi, rekka ja henkilöauto. Meni hetki ennen kuin kaikki autot saatiin korjattua siitä pois ja liikenne oli jonkin aikaa kokonaan seis... Juuri käännyttyäni motarille kuulin radiosta että "liikenneonnettomuus E22:lla Hurvan kohdalla, liikenne toistaiseksi poikki...". Ja siellähän sitä sitten seistiin.

Nyt paluu genetiikan oppitunnille - tunti vaikuttaa hyvältä, puhutaan eri mahdollisuuksista testata hevosen jalostusarvoa (esim. laatuarvestelu ja oritestestit) ja siitä miten erotetaan onko ori hyvä periyttäjä vai ainoastaan hyvä suorittaja ympäristön vaikutuksesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti