tiistai 12. lokakuuta 2010

Maanantaina oli hieno syysilma; aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta, ilma tosin oli varsin kylmä (auton ikkunat täytyy raapia aamulla). Aamun ajotunti oli ulkona, hevoset ihan selvästi nauttivat kun ei tarvi juosta maneesissa. Ajettiin itsenäisesti, työstettiin niitä asioita mitkä oman hevosen kanssa tuntuu hankalilta. Vihdoin Romario kulkee peräänannossa - täytyy lahjoa sitä, että se kulkis hyvin myös loppukokeessa, joka todellakin lähestyy hurjaa vauhtia! Enää pari viikkoa aikaa.

Genetiikan tunnit olivat yhtä älyvapaita kun viime viikollakin. Opettajan epäpätevyys on ihan uskomatonta ja raukka hermostuu niin kun ei osaa vastata esitettyihin kysymyksiin. No, opinhan ainakin laskemaan sisäsiittoisuusprosentin. Sekin on valmista kaavaan sijoittamista, mä en jaksa ymmärtää miksi se on joillekin niin ältsin vaikeeta.

Illalla ratsastin Pusun pellolla, ajattelin nyt senkin kanssa nauttia näistä viimeisistä valoisista illoista... Lisäksi kirjoitin loppuun sen tiivistelmän, josta tuli neljä sivua ja lähemmäs 1500 sanaa. Samoin tein valmiiksi esitelmän valjakkoajon kouluosuudesta ja kaikesta tästä uupuneena nukahdin 21.30.

Tiistai aamu alkoi kolmen tunnin annoksella pedagogiikkaa, aiheena ryhmät ja ryhmäprosessit. Oli tosi hyvät tunnit! Puhuttiin erilaisista ryhmistä, erilaisista ryhmän jäsenistä ja arvioitiin omia vahvoja ja heikkoja puolia ryhmän jäsenenä. Mielenkiintoista oli myös teoria ryhmän kehityksestä; FIRO eli fundamental interpersonal relations orientation. Lisäksi tehtiin testi, sen mukaan mä olen enemmän uppgiftsinriktad kuin relationsinriktad ja hyvin vähän dominoiva. Saman testin mukaan olen analysoiva ja looginen; "lyssnande, eftertänksam, logisk och realistisk, noggrann, tar få risker, långsam till beslut, tycker att det är viktigt med detaljer, ibland petik". Lisäksi meidän piti oman ryhmän (se ryhmä, jonka kanssa tekee sitä projektityötä) kesken päättää mikä eläin kuvastaa ryhmää parhaiten. Me oltiin karhu; just nyt ollaan vähän (talvi)unessa, mutta kunhan tästä heräillään niin ollaan tosi vahvoja ja sitten tulee tulosta (ehkä).

Tiistai iltapäivänä pidettiin pienet esitelmät ajoryhmän sisällä eri valjakkokilpailun osakokeista. Lisäksi syötiin kiloittain leivonnaisia (kaikki jotka on kaataneet niitä kartioita leipoivat, eli oli aika paljon herkkuja) ja katsottiin video yksistä valjakkoajon MM-kilpailuista (niistä jotka meidän opettaja voitti :-)). Opettaja halusi näyttää esimerkkejä hyvästä ja huonosta ajotavasta - kappas vaan kun se huonon ajotavan edustaja oli suomalainen...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti