keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Kun mikään ei riitä...

...ja nyt tarkoitan unen määrä! Taas reilut 8 tunnin yöunet takana ja väsyttää niin in i hel**te... Viikonlopuksi suunnitellut hurvittelut peruttu akuutin unenpuutteen vuoksi, pahoittelemme tapahtunutta.

Eilen oli full rulle eli täysi vauhti päällä koko päivän. Aloitin aamun hoitamalla tallihommat kotona, tiesin että päivä venyy. Ensimmäinen tunti koulussa oli kouluratsastustusta pienryhmissä; 45 minuuttia ja meitä on 2 ratsastamassa kerrallaan. Kouluhevoseni nimi on Volfram (i. Warsteiner ei. Maraton) ja eilen ratsastin ensimmäistä kertaa kangilla. Opettajan mukaan kanget ovat "veitsi ja haarukka" tämän hevosen kanssa, ja tapansa mukaan Marianne oli oikeassa. Sain hevoseen aivan erilaisen otteen, lopputunnista treenattiin laukanvaihtoja ja yritettiin saada sulkutaivutus diagonaalilla toimimaan.

Lounastallin jälkeen lounastettiin itse, ja sitten oli 3 tunnin pedagogiikan luento. Paljon kertausta viime vuodesta, puhuttiin mm. eettisistä ja moraalisista ongelmista joihin ratsastuksenopettaja saattaa törmätä. Puhuimme painorajoista ja eri uskonnoista. Nostettiin esille myös paljon erilaisia konflikteja  - ja voi hyvä elämä, kaikkea ne ratsiopet ovat saaneet kokea...

Luennon jälkeen oli vuorossa kursråd. 3-4 kertaa vuodessa istumme alas; 4 oppilasta hippologiluokalta, 1 kandidaateista, tallimestarit, mentoorimme ja Strömsholman johto. Käydään läpi asiat jotka toimivat ja jotka eivät toimi. 1,5 tunnin tehokas kokous ja me 4 hippologia saimme hyvin äänemme kuuluviin.

Tämän jälkeen oli rehtorimme järjestävä hippologi-illallinen. Koko luokalle tarjottiin ravintolaillallinen Thotska Villanissa, puhuttiin siitä miltä kolmas hippologivuosi Strömsholmassa tulee näyttämään ja mitä muita muutoksia on edessä. Onnistunut ilta hyvässä seurassa!

Volfram kevätauringossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti