keskiviikko 19. lokakuuta 2011

Lukukauden toinen tentti

Tänään kirjoitettiin lukuvuoden toinen tentti, aiheena kouluratsastuksen teoria. Aikaa annettiin ainoastaan 2 tuntia ja paperilla 11 kysymystä. Viime vuonna puhuttiin "perusasioista", nyt hevosen ja ratsastajan "jatkokoulutuksesta". Aika paljon tämäkin tentti sisälsi niitä ensimmäisen vuoden asioita. Tässä muutamia esimerkkikysymyksiä:

- Selvitä ratsastajan avut ja niiden tarkoitus (vastauksessa kuuluu siis selvittää aktiivin ja passiivinen painoapu, 8 eri ohjasapua sekä 5 eri pohjeapua)
- Mitä apuja ratsastaja käyttää a) pohkeenväistössä b) takaosakäännöksessä a) peruutus
- Selvitä ratsastajan avut avotaivutuksessa
- Miten hevonen liikkuu sulkutaivutuksessa?
- Mikä on laukannoston tärkein apu?
- Mitä tarkoittaa kokoaminen?
- How do work with contakt? (Ja vastaus tietysti englanniksi!)
- Selvitä suoristamisen perusperiaatteet
- Jos hevonen astuu ristiin avotaivutuksessa, mitä kuuluu tehdä?

Tentin lisäksi vietin 2 tuntia hevosen selässä. Ensin maastolenkki nuorilla hevosilla. Jens ratsasti "vetohevosella" joka meni kärjessä; siellä sitä sitten mentiin keskiravia pitkin Strömsholman metsiä. Kun nuoret hevoset laitetaan jonoon ja ravaamaan tehokasta tahtia eteenpäin ei kukaan edes ehdi ajatella tekevänsä jotain tuhmaa tai ehtivänsä katsella mitä tienlaidalla liikkuu.

Toinen tunti oli esteitä. Voisin laittaa tähän ratapiirroksen jos osaisin, mutta... Hypättiin mm. innareita, toisella pitkällä sivulla oli puomi-2 akselta-okseri- 6 askelta - okseri. Toisella pitkällä sivulla puolestaan puomi - 2 askelta - pysty - 1 askel - pysty - 1 askel - pysty. Yksittäisinä esteinä oli mm. vesimatto ja lankku. Meillä on tehokkaat estetunnit ja hyppyjä kertyy aika monta per hevonen. Ja ratsastaja tuntee miten maitohappoa kerääntyy jalkoihin...;-)

Eipä siis valittamista tästäkään päivästä. Ensi viikolla alkaa uusi jakso, ja puoli porukkaa häviää harjoitteluun. Meillä on 8 viikon pakollinen harjoittelu ratsastuskoululla. Se tarkoittaa meille, jotka jäämme kouluun, paljon enemmän ratsastusta, mutta myös paljon enemmän tallitöitä ja aikaisia aamuja.

Ps. Jos on jotain erityistä mitä haluatte lukea, tai jotain mitä haluatte kysyä kouluun tai johonkin muuhun liittyen, jättäkää ihmeessä kommenttia! Kaikki ehdotukset otetaan lämmöllä vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti