maanantai 24. lokakuuta 2011

Kengityspalvelu vm. 2011

En tiedä miltä tilanne näyttää Suomessa ny, mutta tämä on se mikä kuva minulla on kengittäjistä; tuhannen puhelinsoiton jälkeen saa kiinni oman kengittäjänsä, joka lupaa tulla torstaina - ei sitten ehdikään ja lupaa tulla perjantaina - ei sitten ilmaannukaan paikalle ja lupaa tulla maanantaina klo. 8 - ja tulee lopulta maanantaina lounaan jälkeen. Ja jos sattuu olemaan irtokenkä tai kaviopaise, ei toivoakaan että saisi jonkun paikalle samana päivänä... Näin se suunnilleen meni Skånessa, kunnes sai itselleen "oman" ja luotettavan kengittäjän.

Muuttaessani Strömsholmaan oli aika etsiä uusi kengittäjä. Strämsholman eläinsairaalan yhteydessä on kengitysklinikka. Kävin kysymässä vapaata aikaa ja lupasivat ottaa yhteyttä. N. viikkoa ennen kun kengitys oli ajankohtaista sain tekstiviestin missä kysyttiin sopiko perjantai klo 11.00. Tottakai, vastasin. Perjantaina 10.55 odotti kengittäjän auto tallin edessä; yhtä hevosta varten tuli kaksi kengittäjää, toinen heistä "oppipoika". Esittelin hevosen, näytin mihin karsinaan voivat laittaa hevosen kengityksen jälkeen ja poistuin paikalta. Hevonen on esimerkillisesti kengitetty, hevonen oli oikeassa karsinassa ja lisäksi kengittäjät olivat siivonneet jälkensä tallin käytävältä! Lasku tulee kuulemma postissa ja meidän jotka käymme koulu Strömsholmassa ei tarvitse maksaa matkakorvauksia. Ja mitä vielä? Kengityspajalta tulee tekstiviesti kun on aika varata seuraava kengitys!

Ollaan näköjään tultu 2011-luvulle...

1 kommentti:

  1. Mäkin haluan tuollaisen kengityspalvelun tänne peräpohjolaan :o nimim. kolme viikkoa yrittänyt metsästää kengittäjää joka ei ole täysi tunari ja pilaa edellisen hyvää työtä.

    VastaaPoista