lauantai 1. tammikuuta 2011

Uusi vuosi, uudet kujeet

Nyt on vuosi vaihdettu ja ainakin täällä Skånessa 2011 näyttää lupaavalta; aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja lämpötila on nollassa.

Torstaina oli vapaa tallivuorosta, sopivan pitkä koulupäivä sanoisinko kun oppitunti oli välillä 13-15. Aamupäivän tein tallia kotosalla ja mietin, että miksi se on niin hurjan hauskaa ja tallinteko täällä sitten merkittävästi vähemmän hauskaa? Ehdin sitten ratsastaa Fixin Olofin silmän alla, Olof oli positiivisena ("kyllä siitä varmasti hevonen tulee") ja antoi hyviä neuvoja jatkoon.

Eilen, uuden vuoden aattona, olin normaalissa tallivuorossa aamulla ja lounaan. Lisäksi tein töitä Flyingen lukiotallissa - se on siis palkkatyötä, yli 100 kruunua tunti, eli kyllä siellä kannattaa taskurahat käydä tienaamassa. Koulu tarjosi meille kaikille raskaan työn raatajille lounaan, syötiin omalla talliporukalla ja juoruttiin. Illalla meillä oli sitten nyyttikestit Gustavslundissa, missä suurin osa mun luokkalaisista asuu. Oli meitä ainakin joku parikymmentä, porukalla valmistettiin (tai siis kaikki muut valmisti, minä ja Gabriella hoidettiin iltaruokinta Flyingessä klo 20 ja saavuttiin siis suoraan valmiiseen pöytään) perunagratiinia, basilika-kanaa, salaattia, mutakakkua ja hedelmäsalaattia. Nam!
Ilta oli huippuhauska. Kerrankin tuli oltua sopivasti humalassa, illalla oli hauskaa mutta aamulla ei mikään tappo-olo. ...Mikä tietysti oli hyvä, kun klo 6.15 (oli melkein turhaa mennä edes nukkumaan) lähdettiin kävelemään kohti aamun tallivuoroa. Nyt on kaksi tallivuoroa takana ja me ollaan oltu huippunopeita. Ei olla osattu päättää johtuuko se uusista tallijärjestelyistä vai pienestä krapulasta - ehkä pitäisikin juhlia aina ennen viikonlopputallia? ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti