keskiviikko 2. lokakuuta 2013

"Vapaalla"

16 tuntiset päivät eivät ole yllätys niille, jotka ovat jonkun kerran tehneet töitä hevosten kanssa. Kello 6:n aamuherätykset eivät ole harvinaisia, eivätkä edes erityisen työläitä, jos saa itsensä ajoissa nukkumaan joka ilta! Olen viimeisten viikkojen aikana onnistunut hankkimaan sellaiset univelat että en edes muista koska viimeksi (tai toki muistan, kandintyötä kirjoittaessa keväällä...). Nyt ensimmäistä kertaa pariin viikkoon sain järjestettyä vapaapäivän, eilen laitoin puhelimen kiinni kl 20.45, menin nukkumaan, ja heräsin seuraavan kerran 12 tuntia myöhemmin. Ja heti on olo kuin uudestaan syntyneellä ;)

Paljon on taas ehditty! Mutta ei nyt lähdetä ihan alusta asti, viime torstaina olin paikallisella lukiolla kertomassa Hippologi-opinnoista. Aina on ilo vetää hippologipaita päälle ja kertoa ihanista hippologivuosista, tunti menee nopeasti kun saa kertoa kaikesta mitä noihin kolmeen vuoteen mahtuu. Sitten kotiin ja kolmen hevosen ratsastus, illalla tuntienpitoa ja suoraan maneesista hyppäsin autoon ja ajoin entisen luokkakaverini tupareihin (ratsivaatteet päällä, aikaa vaatteittenvaihtoon ei ollut kun olin jo muutenkin myöhässä). Ja siinä kiireessä ehdin hankkia parkkisakotkin mutta oikein hyvät tuparit ja kiva kerrostaloasunto Västeråsin keskustassa.

Perjantaisin aloitan aina valmennustuntien pitämisen kl 7.00, ensimmäinen ratsukko on siis verytellyt valmiiksi kl 7.00 kun saavun maneesille. Me olemme muuten hankkineet uuden Strongvoice äänentoistolaitteistoin; ratsastaja saa kuulokkeen korvaan ja minulla on takissa kiinni pieni mikrofoni. Aivan upea keksintö! Aamun pidin tunteja, ratsastin 2 hevosta, sitten tunteja ratsikoululla kahdeksaan asti. 20.30 pidin klinikkaa yhden kollegan kanssa hänen kurssilaisilleen, minä ratsastin Alexin kanssa läpi pari kouluohjelmaa - ja sitten analysoitiin, keskusteltiin ja kahviteltiin maneesissa. 22.15 olin kuskina tuttavan lapsille, hain hevosauton ja sitten kello olikin jo vaikka mitä.

Kuudelta ylös lauantaiaamuna ja letittämään! Alex hevosautoon, hain kaverin hevosineen kyytiin ja sitten vain Karlskogaan (2 tunnin ajomatka) kisoihin. Alex oli hieno, 63 % vaativassa B:ssä ja ensimmäinen ei-sijoittunut. Koko päivähän siinä meni, sitten vain kotiin, yhden valmennustunnin pito, kotiin vaihtamaan vaatteet ja illalliselle kurssilaisten kanssa. 23.00 lähdin sieltä, tankkasin ja palautin hevosauton, tulin kotiin, päivitin seuraavan päivän lähtölistat...

...ja kl 7.00 sunnuntaiaamuna alkoi tallikisojen valmistelu. Tallikisoissamme oli yli 70 (!!!) lähtöä, uusi ennätys. Ja siinähän puoli päivää sitten jo menikin, juoksutin Alexin, koko ilta tuntien pitoa ja kotiin koulutehtäven pariin.

6.00 soi kello maanantaiaamuna, 6.30 olin tallissa valmistelemassa hevosia estevalmennukseen joka sitten peruttiin sairastapauksen vuoksi. Kiva juttu!

Eilen olin koko päivän istuntakurssilla, sitten kokouksessa, pidin valmennuksia ja kuten sanoin, sammuin 20.45 :)

Tänään olen ollut vain vapaalla. Käytin auton korjaajalla, ratsastin yhden hevosen, tein koulutehtäviä ja laitoin ruokaa. Kohta meillä on vapaamuotoinen tallikokous ja sitten on aika antaa Alexille hänen ansaitsemaansa huomiota. Täällä ei kuulkaas aika ehdi käydä pitkäksi...:)

1 kommentti:

  1. alan vahvasti epäillä että muistutat jonkinlaista robottia.. ehditkö missään välissä esim. syömään ? :D mutta kai sitä jaksaa kun pitää työstään.

    VastaaPoista