torstai 23. helmikuuta 2012

Ihan tavallinen päivä

Viikonlopun yli olin pikavisiitillä Suomessa. Kun käy kotona vain harvoin niin melkeinhän se on kuin hotelliin saapuisi. Koko setti puhtaista petivaatteista valmiiksi laitettuun gourmet-tason ruokaan ;-) Viikonlopun aikana ehdin viettää aikaa perheen kanssa, tavata ystäviä vanhalla tutulla Aulangon Ratsastuskoululla, käydä hierojalla ja kävelyllä maailman parhaan koiran kanssa.

Maailman paras koira (ei se oo helppoo kun Kati on kylässä...)
Ruotsiin palattuani mietin, että mistäs sitä oikein kirjoittaisi. Kun ei ole tapahtunut mitään jännää. Tulin siihen tulokseen, että ehkä on riittävän jännää kuvailla miltä ihan tavallinen päivä saattaaa näyttää.

6.30 Soi herätyskello. Tai no, oikeasti se soi jo 6.15, mutta muutaman kerran pitää saada torkuttaa.
7.00 Aloitin tallissa oman hevoseni luona. Kamat niskaan ja maneesiin!
7.30 Aloin ratsastaa. Tänään ohjelmassa oli kunnon kouluratsastus-trimmausta; alkuverryttely, siisrtymisiä, vähän ravin kokoamista. Viisi kaarista kiemurauraa ja lopuksi vastalaukkaa.
8.40 Takaisin tallissa. Hevonen tarhaan, siivosi karsinan, hoidin varusteet pois, aamukahvi termosmukiin ja auton nokka kohti Strömsholmaa.
9.30 Autoin luokkakavereitani tarhavaihdossa. Monet omat Göteborg Horse Showssa, autan siksi hevosten liikuttamisessa koululla. Hevosen harjaus, satulointi, selkäännousu...
10.30 Esteratsastustunti! Huippuhauskaa! Hyppämisimme rataa jota tänään nostettiin aika lailla, lopuksi pidettiin pieni kilpailu ja minä tiputin yhden esteen uusinnassa... Mutta joka tapauksessa suomalaisille kaksoisvoitto ;-)
11.45 Loppukäynnit takaisin tallille. Hevosen hoito ja varusteiden pesu.
12.15 Lounas kaveriporukalla koulun ravintolassa.
13.00 Aloitin työt ratsikoululla. Ratsastin yhden hevosen, autoin hevosten sisäänotossa, kirjoitin PM:t illan tunneille, tein heinäpussit omalle hevoselleni...
16.00 Ajoin äkkiä takaisin Strömsholmaan hakemaan koulusatulan sovitukseen
16.30 Hetken henhähdystauko kahvikupin äärellä ;-)
17.00 Takaisin töihin ja ratsastustuntia pitämään! Yksi puomitunti junnuille ja kaksi ponituntia lapsille.
20.30 Kotiin. Oikeastaan olisin ollut seuraamassa vielä yhtä tuntia mutta sain vapautuksen. Enkä valita! Tulin sisään, juorusin hetken kämppikseni kanssa, keitin teetä.. ja nyt kirjoitan blogia!

2 kommenttia:

  1. Onks siel kiva olla ja minkä ikäisenä sinne voi tullaa koska olen kovin kiinostunut asiasta, mutta tulin siihen tulokseen, että heti 9-luokan jälkeen en voi lähteä sinne ruotsiin olen nyt kuudennella!! Minkä laista siellä on??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa!

      Hippologikouluun tarvitaan ylioppilastodistus, eli ensin täytyy reippailla läpi yläasteen ja lukion. Ja kyllä täällä on kivaa ;-) Lueskele blogiani niin saat käsityksen siitä, miltä tavalliset koulupäivät näyttävät!

      Poista