torstai 8. syyskuuta 2011

Viikko täydessä vuhdissa

Introduktionsvecka eli tutustumisviikko oli kevyttä ajalehtimista pitkin Strömsholmaa. Totesimme, että näin paljon ylimääräista aikaa meillä ei ole ollut sitten lukioajan! Ja ne, jotka ovat paiskineet töitä koko kesän, pääsivät vihdoin kouluun lepäämään ;-)

Nyt alkaa olla jo toinen ääni kellossa, vaikkakaan työtämäärä vielä ole huipussaan. Miltä päivät sitten näyttävät? Otetaan esimerkiksi keskiviikko. Aloitin aamulla siivoamalla oman hevoseni karsinan täällä kotitallilla, mukavaa saada se pois päiväjärjestyksestä. Klo 8.30 olin paikalla Kungs-tallissa, jossa nuoret hevosemme asustavat. 4-vuotiaat ovat juuri tuleet laitumelta sisään, tiistaina ne ainoastaan siistittiin ja keskiviikkona ohjelmassa oli satulointi ja juoksutus. Nelivuotiaallani, Anastacialla, on aikaisemmin ollut satulakramppi (saa siis "paniikin" kun tuntee satulavyön ympärillään) ja on tästä syystä ollut hankala selkäännousussa. Satuloin hevosen maneesissa välttääkseni paniikin sisällä tallissa. Anastacia oli aavistuksen ahdistunut mutta käyttäytyi esimerkillisesti. Tunnin lopuksi roikuin satulassa, istuin kyytiin ja kävelin talutusratsastuksessa.

Sitten olikin aika vetää vitosvaihde silmään; nelivuotiaat tarhaan, varusteet kaappiin, estehevoset sisään tarhasta, harjaus, varusteet päälle ja maneesiin. Tähän meillä oli aikaa yhteensä 30 minuuttia ja ajoissa oltiin :-) Jokainen luokaltamme tulee pitämään opetusharjoituksen eli ratsastustunnin, jolla me muut leikimme oppilaita. Pierre piti tunnin aiheenaan maapuomit ja meitä oli 7 reipasta ratsastuskouluoppilasta.

Tämän jälkeen juoksujalkaa takaisin Kungs-talliin siivoamaan karsinoita. Nopea lounas ennen päivän teoriatuntia - esteratsastuksen teoriaa meille piti opettajamme Daniel Svensson. Aiheena oli edellytykset joita ratsasajalla tulee olla, jotta esteratsastus toimii. Tärkeimpänä mieleen jäi tempo, rytmi, tasapaino, linja ja etäisyys - ja nämä kaikkihan ovat riippuvaisia toisistaan.

Teorian jälkeen taas juoksujalkaa Kungsiin, nuoret hevoset tarhasta sisään ja juoksujalkaa seuraavaan talliin  - estehevoselle kamat niskaan ja maneesiin. 16-17.15 ratsastimme supertehokkaan estetunnin Danielille, voin sanoa että kyllä hiki tippuu sellaisen tunnin jälkeen! Keskityimme asentoon ja tasapainoon; ratsastimme kohotettuja ravipuomeja, innareita, 5,5-metristä, kavaletteja sekä suhteutettua linjaa. Estehevoseni nimi on Birk. Birk on 10-vuotias ruuna (sukuna Poet-Magini-Pascal-Favorit). Kilpaillut 120-tasolla, ollut ennen kouluhevosena ja nyt siirtynyt estehevoseksi. Hieman "kyttä" esteillä, ei ihan helppo mutta superhieno hevonen.

Tänään torstaina ollaan nautittu vähän rauhallisemmasta päivästä (vähemmän noita "juoksujalkaa" kohtia). Aloiti klo 7.00 tallivuorolla Kungsissa, tämän jälkeen ratsastettiin 4-vuotialla ja Anastacia oli varsin kiltti. Sitten olikin yli 2 tunnin tauko, jonka aikana ehdin punnit hevoseni, katsella estetuntia, syödä lounasta kotona ja siivota oman karsinan. Iltapäivän teoripläjäys käsitteli pedagogiikka ja johtajuutta, mielenkiintoista!

Ja arvatkaa mitä huomenna tapahtuu! Oppilaskunta maksaa 5 opiskelijan matkan Flyingeen, tarkoituksena järjestää kastajaiset uusille hippologeille. Suunnitelmana on siis reitti Strömsholm-Flyinge-Hörby-Flyinge-Strömsholm 36 tunnissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti