maanantai 5. syyskuuta 2011

SIJAINTI: STRÖMSHOLM!


(C) Lina Karlsson Budde

Nyt on aika herättää Hippologiblogi henkiin pitkän kesäloman jälkeen! Nyt hippologikoulutuksen ollessa kolmivuotinen opiskelevat kaikki ensimmäisen vuoden Flyingessä, toisen Strömsholmassa ja kolmannen vuoden opiskelupaikka valitaan suuntautumisen mukaan. Matkaa Flyingestä Strömsholman on n. 600 km, eli käytännön tasolla muuttaminen oli itse kullekin aikamoinen projekti. Itse jätin Skånen, asuntoni, tutun tallin ja läheiset ihmiset 3 yhteisen vuoden jälkeen. Kyyneleiltä ei vältytty puolin eikä toisen - mutta ei muuta kuin uusi haasteita!

Ridskolan Strömsholm on valtava kokonaisuus talleja, maneeseja ja rakennuksia; 5 maneesia joista suurin osa lämmitettyjä, useampia ratsastuskenttiä, n. 200 hevosta ja vuoden aikana useampi tuhat opiskelijaa erilaisilla kursseilla ja koulutusohjelmilla. Alueelta löytää mm. Ruotsin Ratsastajainliiton, leipomon, pienen ravintolan ja vaikka mitä muuta.

Meitä hippologeja on tällä hetkellä 23, muuta on siis tippunut ensimmäisen vuoden jälkeen pois. Nyt on ensimmäinen viikko uudessa koulussa ohi ja toistaiseksi kaikki tuntuu lähes sanoinkuvaamattoman hyvältä. Kukapa olisi uskonut - emme ainakaan me, jotka viimeiseen minuuttiin asti halusimme jäädä Skånen. Nyt ensimmäiset 8 vikkoa olemme koulussa koko luokka, tämän jälkeen puolet lähtee harjoitteluun. Meillä on pakollinen 2 kuukauden harjoittelu ratsastuskoululla, meistä on tarkoitus leipoa ratsastuksenopettajia tämän kouluvuoden jälkeen.

Minä olen ryhmässä A1 - ratsastan kouluhevosella joka toinen ja estehevosella joka toinen viikkoa. Lisäksi joka toinen viikko ratsastan 4-vuotiaalla nuorella hevosella. Minulla on siis 1,5 hevosta käytössä koko ajan. Ensimmäinen viikko koulussa oli pelkästään tutustumista paikkaan, ympäristöön ja opettajiin, eri kurssien esittelyä jne. Flyingessä ajattelin opettajiemme olevan huippuluokkaa mutta olin ehkä hitusen väärässä - huipputaso löytyy täältä Strömsholmasta!

2 kommenttia:

  1. Kivaa että blogi palasi tauolta! :)

    VastaaPoista
  2. Olen jo odottanutkin että palaat.
    Kiva että olet taas linjoilla,
    terveiset Hämeenlinnasta.

    VastaaPoista