tiistai 4. helmikuuta 2014

(Hevosaineiden) Opettajan opinnoista - ensimmäinen viikko opeharjoittelussa

Tammikuussa alkoi toinen lukukausi opettajanopintoja. Valmistun siis jouluksi 2014. Opiskeluun kuuluu luonnollisesti kaksi harjoittelujaksoa - vaikka olin tästä hyvin tietoinen tuli se kuitenkin järkytyksenä kun vihdoin oli aika aloittaa. Siis minäkö, taas harjoitteluun?! Johon niitä tuli 2 kpl tehtyä hippologisen aikana.

Harjoittelupaikakseni sain sen minkä halusinkin, Strömsholman ratsastuslukion. Eilen oli ensimmäinen päivä ja siirsin jopa hevoseni Alexin Strömsholmaan, koska olen päättänyt ottaa kaiken irti tästä 2 kuukauden harjoittelujaksosta, ihan joka saralla! Kotona kun ratsastelee paljon itsekseen niin helposti on aika tyytyväinen, asenteella "no tänään tuntuu ihan hyvältä". Ja siellä sitten keventelee ja luulee olevansa tehokas.

Tervetuloa todellisuuteen! Eilen kun ratsastin Strömsholman (lämmitetyssä) 80 m pitkässä punaisessa maneesissa kuitupohjalla samaan aikaan EM-mitalisti Jens Fredricssonin kanssa, maajoukkuevalmentaja Marianne Esseen samaan aikaan pitäessä tuntia, niin ei ihan hirveästi tarvinut kuvitella itsestään turhia ;-) Onko mitään niin inspiroivaa kuin hyvän ratsastuksen seuraaminen?? Kaikkien, jotka haluavat kehittyä, pitää nähdä hyvää ratsastusta niin usein kuin mahdollista!!

Takaisin harjoitteluun ;-) Harjoittelu koostuu 40 työpäivästä ja minä olen päättänyt tehdä 5 päivää viikossa. Käytännössä se tarkoittaa 150 % opintoja (koska luen yhden kurssin siinä ohella) ja 50 % töitä ratsikoululla. Nyt ensimmäiset harjoitteluviikot seuraan ja olen mukana oppitunneilla, sekä yritän tutustua oppilaisiin. Vastaanotto on ollut huikea. Opettajat ovat positiivisia, samoin kun opettajat. Suurimman osan henkilökunnasta tunnenkin, olinhan itse strömsholmalainen liki 2 vuotta. Vähän se on kuin palaisi kotiin.

Harjoitteluun kuuluu luonnollisesti kasapäin kirjallisia tehtäviä. Tuntien ja opetuksen analysointia, omien tuntien suunnittelua ja pitämistä jne. Yritän tehdä vähän jotain joka ilta, hienoa jos kaikki ei kaasaantuisi sinne iltaa ennen deadlinea. Mutta loppuun voin todeta että kahden ensimmäisen päivän jälkeen tuntuu ihanalta olla takaisin Strömsholmassa!

Kysykää rohkeasti jos pohditte jotain harjoitteluun liittyen! Ja kiitos kaikista edellisistä kommenteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti