lauantai 17. elokuuta 2013

Vad händer sen - mitä tapahtuu sitten?

Hei rakkaat ystävät! Kiitos kannustavista kommenteista bloggaamisen jatkamisen puolesta ;-) Huomattavasti motivoivampaa kirjoitaaa, kun tietää teidän olevan edelleen menossa mukana.Niin siis päättyi kolmevuotinen hippologikoulutus (eilen muuten vietin Ruotsissa oleskeluni 5-vuotispäivää...). Kesäloma meni ensin töissä täällä paikallisella ratsastuskoululla, juhannusaatto kouluratsastusmeetingissä ja loppukesä sitten kotona ihan lomaillessa. Heinäkuun lopulla palasin Ruotsiin, äiti lähti matkaseuraksi ja korvaamattomaksi avuksi talon uudelleensisustamisessa nyt kun kämppikseni on muuttanut pois.

Kysymys kuuluu: mitäs nyt sitten?

Toistaiseksi jään Ruotsiin. Minulla on 50%:n ratsastuksenopettajan virka Stora Ekebyn Ratsastuskoululla. Pidän siis tunteja torstaisin, perjantaisin ja sunnuntaisin, lisäksi teen tallia maanantai aamupäivät ja osallistun henkilökuntakokoukseen iltapäivällä. Aion jatkaa opiskelua ruotsalaisessa opettajakorkeakoulussa aineenopettajaksi (eli oikeasti ammatinopettajaksi = yrkeslärare). Minullahan on hevosainedein aineen pätevyys, luen siis aineenopettajan pedagogiset opinnot voidakseni opettaa hevosaineita hevosoppilaitoksessa tai -lukiossa (esim. Ypäjällä, mikä on pienoinen unelma....). Teen 100 %:n eli täyspäiväisiä etäopintoja Karlstadin yliopiston kautta. Lähijaksoja on 3 x 3 päivää sekä syys- että kevätlukukauden aikana ja opinnot kestävät 1,5 vuotta. Tällä hetkellä olen siis hippologi ja ratsastuksenopettaja, 1,5 vuoden kuluttua lisäksi yrkeslärare inom häst- och ridkunskap.

Blogissa tulen siis kertomaan arjesta, joka tulee olemaan huomattavasti erilaista kuin kuluneet 3 vuotta. Kerron arjesta ratsastuskoululla sekä opintojen etenemisestä. Tietysti puhutaan myös yleisesti hevosista ja ratsastuksesta, ja jos keskustelen mielelläni kanssanne jos teille tulee kysymyksiä tai ajatuksia! Yritän myös ilahduttaa kuvilla, nyt kun isän suosiollisella avustuksella on kameraan hankittu uusi laturi.

Palataan!
Kati

3 kommenttia:

  1. suunnitelmasi kuulostaa aivan huikeelta! :) oot miun idoli!

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen blogi! Toivottavasti jatkat bloggaamista myös tulevaisuudessa! :)

    VastaaPoista