lauantai 2. helmikuuta 2013

Viikko pikakelauksena

Viime viikonloppuna olin tallivuorossa, ja lisäksi minä ja luokkakaverini Camilla lastasimme koulumme estehevoset Questin ja Arwenin traileriin ja kävimme hyppäämässä 110 ja 120 cm paikallisissa pikkukisoissa. Hauskaa oli, vaikka itse otinkin kiellon esteelle numero neljä 120 cm:n luokassa... Quest hyppäsi todella hienosti ja tuli todella varovaiseksi kun ei oltukaan vain kotona hyppäämässä.

Viikonlopulta jäi vähän univelkaa ja olen ollut turhan väsynyt koko viikon - minulla on aamutalliviikko, kello soi siis ennen kuutta joka aamu ja illat ovat venyneet pitkiksi kandin työtä tuskaillessa (tässä myös syy hiljaisuuteen täällä blogissa...). Torstaina sitten nukuin pommiin; kaverit soittelivat seitsemän aikaan aamutallista että missäs neiti oikein on. Heräsin täydestä unesta ja olin puhunut ainoastaan suomea puhelimessa ;-)

Viikon aikana on muutenkin tapahtunut paljon! Maanantaina hyppäsimme B-tason valmentajien näyttökokeessa ja sain enemmän kehuja kuin elämäni aikana yhteensä. Tiistaina ratsastimme kouluratsastusohjelman (vaativa C:2) ja onnistuin yli odotusten keräämään kasaan 63,5 %. Kouluhevoseni Nefryt on yleensä hyvin jännittynyt ja hermot pinnassa, pelkäsin pahinta kun ajattelinkin keskilaukkaa pitkääsivua pitkin kohti tuomaria. Sekä minä että tuomari yllätyimme suuresti kun Nefryt oli rennompi kuin koskaan - ehkä hän tykkää kouluaidoista...

Keskiviikon ja torstain on Jens Fredricson (jonka muistatte Ruotsin edustajana Lontoon Olympialaisista?) ollut Strömsholmassa, olemme ratsastaneet Jensin silmän alla niin koulu- kuin estehevosilla. Molemmat hevoset ovat olleet edukseen ja minäkin olen ratsastanut ihan hyvin.

Kuten jo sanottu olemme illat ahertaneet kandintyön parissa. Meidän on tarkoitus lähettää kyselylomake 80 ratsastuskoululle, nyt alkaa lomake olla siinä kunnossa että toivottavasti saamme sen alkuviikosta liikkeelle. Koulun, tallivuorojen ja kandintyön lomassa on oma hevoseni Alex jäänyt vähemmälle huomiolle ja se niin näkyy kuin tuntuu... Tulevalla viikolla toivon pari tuntia lisää vuorokauteen ja jos se ei onnistu, toivon ehtiväni paremmin Alexin kanssa.

Perjantain ja lauantain olin hermolomalla ystäväni Gabriellan luona Norrköpingissä, mikä sijaitsee parin tunnin ajomatkan päässä täältä meiltä. Hyvää ruokaa ja viiniä, kunnon yöunet ja kaupunkikierros kahviloineen - nyt on ainakin osa pattereista ladattu tulevaa viikkoa varten. Nyt kun koulussa on se kaikken intensiivisin jakso (joka samalla on kaikkein hauskin, kehittävin - ja vaativin!) on todella tärkeää että jaksaa samalla pitää huolta itsestään. Välillä pitää priorisoida pois muita askareita ehtiäkseen ajoissa nukkumaan, kun univelkaa kertyy ei enää jaksa keskittyä samalla tavalla - silloin tämä kaikkein kehittävin koulujakso menettää merkitystään. Pitää muistaa syödä; välillä meiltä jää kiireen takia lounas väliin, silloin on hyvä olla laukussa voileipä, jogurtti ja suklaapatukka. Kun pitää verensokerin tasaisella tasolla jaksaa 10-12 tunnin koulupäivän eikä tarvitse pyörtyä kun tulee kotiin. Me olemme aika tunnollisia välipalojen suhteen, vaikka onkin lisättävä että olen laihtunut 4 kiloa sitten tammikuun alun.

Eli nukkua pitää ja syödä pitää (äta bör man, annars dör man). Olen olosuhteiden pakossa priorisoinut pois imuroinnin, mattojen tamppaamisen ja pölyjen pyyhkimisen. Pyykkiä tulee pestyä kun pyykkikori tuvii yli. Odottelen että äiti lentäisi Suomesta siivousavuksi, ja toivossa on hyvä elää...:-)

Nyt kun olen kuvaillut omaa viikkoani niin voisin lopettää kuvailemalla hevosteni viikkoa! Estehevoseni on Quest (s. 2002) ja kouluhevoseni on Nefryt (s. 1999).

Questin viikko
Ma: Estetunti (B-valmentajien näyttökoe)
Ti: Maastossa käyntiä ja ravia (liian jäinen pohja laukata...)
Ke: Irroittavaa työskentelyä maneesissa, puomeja ja kavaletteja
To: Estetunti
Pe: Maasta-ajoa (ohjasajoa)
La: Vapaapäivä
Su: Maasto

Nefrytin viikko
Ma: Itsenäistä kouluratsastusta maneesissa
Ti: Kouluratsastusohjelma
Ke: Koulutunti
To: Koulutunti
Pe: Maasto
La: Vapaapäivä
Su: Juoksutus

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti