maanantai 4. helmikuuta 2013

Ride and smile!

Tänään on ollut sellainen päivä, jonka päätteksi on olo, että voi kun voisi vain koko ajan ratsastaa. Eikä tarvisi tehdä mitään muuta, saisi vain ratsastaa!

Starttasin aamun aamatallivuorolla ja sen jälkeen tapasin työnantajani, Stora Ekebyn ratsastuskoulun johtajan, ja kahvikupposen äärellä puhuimme tulevaisuudesta. Niin pelottavaa kuin se onkin, koulu on jäljellä vaivaiset 4 kuukautta ja sen jälkeen pitää tehdä uusia suunnitelmia.

Päivän ensimmäinen hevonen oli oma Alexini, joka pitkästä aikaa tuntui todella hyvältä. Eilen illalla ajoin maasta puomien ja kavalettien yli, se on hyvää vaihtelevaa työskentelyä ja kuitti siitä olla hyväntuntuinen, pyöreässä muodossa liikkuva tyytyväinen hevonen. Ratsastin läpi kouluohjelman osia, olisi ihan pakko maksaa oma lisenssi ja suunnitella keväälle kilpailuja...

Koulussa ratsastin sitten puomeja estehevosellani Questilla. Meillä oli didaktiikka, eli yksi luokkatovereistani seisoi maassa ja auttoi minua siinä ratsastellessani. Keskityimme paljon istuntaan - olen nimittäin aika vino - ja sain hyviä neuvoja. Ratsastin ravi- ja laukkapuomeja ilman jalustimia. Laukkapuomit olivat kaarevalla uralla, 12 m välissä, ja sitä ratsastin vaihtelevasti 3 tai 4 laukka-askeleella.

Kouluratsastustunnille menin kouluhevoseni Nefrytin kanssa, mutta päivän piristykseksi meillä olikin hevosenvaihtopäivä! Menopelikseni sain upean Mexxin, joka on aikaisemmin kilpaillut vaativa B/A tasolla. Sain ihan hyvää tulosta aikaan ja annoin lisäksi hyvän analyysin tunnin päätteeksi.

Huomenna hypätään esteitä, ratsastetaan lisää koulua, Alex saa levätä ja illalla lähden kuskiksi kouluratsastuskilpailuihin. Nyt suuntaan talliin viimeistelemään Alexin klippausta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti