lauantai 9. helmikuuta 2013

Näyttökokeita odotellessa...

Nyt on Alex ilmoitettu ensimmäiseen yhteiseen kilpailuumme! Täällä Ruotsissa on yksi kouluratsastusluokka helpon A:n ja vaativan B:n välissä, nimittäin vaativa C. Jotta saa startata vaativaa B:tä vaaditaan kaksi yli 62 %:n tulosta vähintään aluetason vaativasta C:stä. Juurikin tästä syystä nuo C-luokat täyttyvät kahden minuutin sisällä ilmoittautumisen avauduttua, kaikki haluavat kvaalata ennen kesää... Minä myös, ja yleisesti ottaen olen aivan liian hidas ilmoittautumaan. Mutta nyt, nyt meillä on paikka kisoissa ensi kuun alussa! Ei kun harjoittelemaan :-)

Viikonloppu menee koulussa tallivuoron merkeissä. Hevoseni ovat tehneet hyvän viikon ja viettävät tänään ansaittua vapaapäivää. Meillä lähestyy esteratsastuksen näyttökoe, se on ensi perjantaina. Silloin kaikki hevoset lastataan kuorma-autoon ja ajetaan toiselle maneesille, jotta näyttökoe voidaan tehdä kuin kilpailutilanteessa. Omalla hevosella hypätään 120 cm:n rata, ja jos havittelee korkeampaa arvosanaa kuin hyväksytty tehdään myös (vapaaehtoinen) hevosen vaihto; ratsastaja saa uuden hevosen, 4 verryttelyhyppyä ja sitten hypätään 130-135 cm:n rata. Rehellisesti täytyy sanoa, että kyllä vähän jännittää...

Kouluratsastuksen näyttökoe on viikolla 9. Sekin tehdään "kilpailuhengessä"; ensimmäisenä päivänä ratsastetaan vaativan B:n kouluohjelma jonka arvostelee oikea koulutuomari. Seuraavana päivänä ratsastetaan ensin omalla hevosella vähän vaihtoja ja muita liikkeitä ja analysoidaan ne. Sitten vaihdetaan hevosia, uudella hevosella ratsastetaan samat liikkeet ja annetaan analyysi sekä liikkeiden suorittamisesta että hevosesta yleensä.

Mutta ensin jännitetään miten estenäyttö menee.

2 kommenttia:

  1. Minkälainen kilpailulisenssi muuten Ruotsissa tarvitaan. Edustatko Suomea vai Ruotsia?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aikaisemmin en ollut Ruotsissa kirjoilla ja silloin edustin Suomea kaikissa kisoissa. Nyt kun olen kirjoilla täällä tulee minun kuulua Ruotsalaiseen seuraan, jota edustan kisoissa. Jos kilpailisin kansainvälisesti, silloin edustaisin Suomea :)

      Poista