sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Ohi on!

Uskokaa tai älkää, ensimmäinen hippologi-vuosi on nyt ohi. Sekavat tunteet varmasti meillä jokaisella, vuosi meni älyttömän nopeasti ja nyt pitäisi alkaa latautua seuraavaan. Seuraavien päivien aikana on luvassa blogi-päivityksiä jotka vähän tiivistävät kulunutta vuotta; muistutukseksi itselle kaikesta mitä ollaan koettu ja opittu.

Viimeinen kouluviikkoa oli lievästi sanottuna täynnä tapahtumaa ja toimintaa. Kuten viimeksi kirjoittelin oli edellisellä viikolla pääsykokeita pääsykokeen perään. Samaan aikaan oli myös minun ryhmäni viimeinen tallivuoro. Sehän oli ihan äsken, kun yksi ryhmästäni oli laskenut meillä olevan 162 tallivuoroa jäljellä... Tallivuoron jälkeen istuttiin tallin lattialla kahvikuppien ja keksipaketin kanssa - ilmassa siis juhlan tuntua :-)

Maanantaina alkoi se kuuluisa viimeinen kouluviikko. Maanantaista keskiviikkoon tein itse vähän extra-töitä Färs&Frosta -oriasemalla. Tai siis, siellä seisovat tammat jotka ovat tulleet siemennättiviksi tai tammat jotka varsovat/ovat varsoneet. Töitä tein 6.30-8 aina ennen koulua ja se oli kyllä hauskaa, onhan ne varsat niin valloittavia (ja niiiin villejä...). Maanantaina meillä oli koulussa koko päivän kestävä Muntlig Syntes eli suullinen synteesi. Siihen pääsee vain jos on läpäissyt kaikki tentit ja näytöt sekä palauttanut kaikki palautustehtävät. Aamulla jokaisella ryhmälle arvotaan aihe, jota aamupäivä on sitten aikaa pohtia ja käydä läpi. Iltapäivällä siitä pitää sitten puhua opettajien edessä. Arpa toi minulle aiheen "Mitä konflikteja näet kilpaurheilun, etologien, eläinsuojeluaktivistien ja yhteiskunnan välillä koskien etiikkaa ja hevoskilpailuja". Suoraan sanoen meni koko synteesi aika surkeasti, mutta siitä tuli kuitenkin hyväksytty ja niinpä oli eka vuosi hyväksytysti ohi!

Tiistai aamupäivänä vedettiin kolmen tunnin maraton kurssipalautteita. Meillä oli opettajien kanssa varsin hyvät keskustelut koskien kurssien sisältöä, toteutusta ja tenttejä. Itse sain sanottua kaiken mitä olinkin ajatellut, ja uskon että opettajat pistivät vinkit korvan taakse kehittääkseen kursseja ensi vuonna. Iltapäivällä oli vapaaehtoinen laidunkierros, jolla mm. tunnistettiin valtava määrä erilaisia kasveja joita löytyy Flyingen laitumilta.

Keskiviikkona olimme vierailulla Jägersron laukkaradalla, tutustuimme niin laukkaurheiluun kuin heidän hevosiinsa. Hurjan mielenkiintoista! Pääsimme seuraamaan laukkahevosten treeniä ja aika vauhdilla ne sitä rataa juoksivat ympäri :-) Laukkahevonen pääsee kuulemma vauhdissa 70 km/h, kun ravihevonen juoksee n. 45 km/h. Iltapäivänä oli kakkosvuoden hippologien suullinen synteesi, olin kuuntelemassa sitä ihan  vain tietääkseni mitä on edessä sitten ensi vuonna. Illalla "potkaistiin" kakkoset ulos, oli siis kuuluisa "ut spark". Tästä luvassa kuvamateriaalia :-) Keskiviikko yön olin vielä varsavahtina Färs&Frostalla - eikä se tamma varsonut, meni ja varsoi seuraavana yönä...

Torstai aamuna päästettiin Flyingen kouluhevoset laitumelle (ruunat toiselle ja tammat toiselle). Klo 7.00 kerääntyi talliin kaikki hippologit, kaikki lukiolaiset ja valtava määrä opettajia. Uskomaton tunne kun 20-30 hevosta päästetään irti yhtä aikaa. Täältä löytyy video!

Perjantaina oli sitten päättäjäiset! Ensin koululla, sitten kavereiden kanssa. Ja lopuksi todettiin että "Strömsholmassa nähdään!".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti