tiistai 9. marraskuuta 2010

Flyinge Grand Prix ja 9 päivän tallivuoro

Torstaista sunnuntaihin oli Flyinge taas täynnä elämää; nelipäiväinen kilpailu, esteratsastuksen Flyinge Grand Prix, täytti koko Kungsgårdenin ihmisillä, hevosilla, hevosautoilla ja todellisella hälinällä. Neljä päivää, yhteensä yli 1000 starttia! Itse olen kunnostautunut toimihenkilönä ja kaiken vapaa-ajan auttanut kisapaikalla niin liputtajana, ratahenkilökuntana kuin ringmasterina. Päivistä tuli yli-inhimillisen pitkiä, viimeiset startit vedettiin puoli kymmenen aikaan illalla, siihen päälle radanrakennus ja seuraavana aamuna 6.30 aamutalliin. Välissä tuntui melkein typerältä ajaa takaisin kotiin, kun heti piti kuitenkin tulla takaisin. Meitä toimihenkilöitä hemmoteltiin maailmanluokan ravintolaruuilla, söin sitten muutaman viikon edestä. Lisäksi me, jotka toimihenkilöimme yli 15 tuntia, saimme Kingslandin neulepuserot varustettuna Flyinge-logolla.

Loppuviikon aikataulu näytti suurinpiirtein seuraavalta: torstai 6.30-20, perjantai 6.30-22, lauantai 6.30-21.30 ja sunnuntaina vain 6.30-17. Nyt on tiistai, tämän päivän jälkeen vielä 2 päivää tallivuorossa ja sitten saa nukkua!

Nuorten hevosten kanssa ollaan täydessä vaihdossa, niitä on nyt juoksutettu ja meidän 2-vuotias on maailman kiltein ja oppivaisin. Tuntuu rankalta liikuttaa niitä 5 päivää viikossa, mutta no can do. Ärsytystaso on aavistuksen korkealla, koska oma parini on... no, pirun ärsyttävä eikä osaa olla hiljaa. Mutta ainoastaan 5 viikkoa joululomaan, kyllähän sen nyt jaksaa ;-)

Nyt paluu oppitunnille, aiheena kavio ja opettajana se maailman paras eläinlääkäri jonka etunimi on muuten Per. Iltapäivällä leikitään nuorten hevosten kanssa, sitten tallivuoro 16-17, sitten Malmöön hakemaan satula toppauksesta ja sitten kotiin ratsastamaan. Huomenna ajattelin lintsata vähän (kun äiti yllytti!) niin ehdin tehdä edes jotain rästihommia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti