sunnuntai 5. lokakuuta 2014

Opena heppalukiossa - open kiireistä arkea!

Hei pitkästa aikaa! Akuutista ajanpuutteesta johtuen on päivittäminen vähän jäänyt :-) Mitä tänne Ruotsiin oikein kuuluu?

Strömsholman heppalukiossa on arki nyt täydessä vauhdissa. Olen saanut oikein hyvän alun; oppilaiden kanssa sujuu hyvin ja tunnen onnistuvani tuntieni kanssa. Minulla on siis ykköset ja kakkoset esteratsastuksessa, nyt ollaan käyty hyppäämässä maastoesteitä ja aloiteltu suhteutettuja linjoja. Oppilaat ovat upealla asenteella - koen olevani etuoikeutettu kun saan opettaa yhtä niistä asioista mitä meidän oppilaamme todella haluavat oppia.

Teoritunneilla olen saanuut testata taitojani pedagogina. Olen päässyt käytännössä kokeilemaan asioita, joita olen oppinut koulussa Karlstadissa. Olen kokeillut erilaisia tietokoneohjelmia joita voi hyödyntyy oppitunnin aikana, olen tehnyt powerpointeja, kirjoittanut taululle, antanut oppilaiden viitata ja olen käyttänyt pakasta nostettavia nimilappuja, olen hyödyntänyt ryhmätöitä ja keskusteluja, sekä pitänyt demonstraatioita maneesissa. Olen myös luonut elämäni ensimmäisen kirjallisen kokeen jonka kakkoset saavat tehdä tiistaina.

Tykkään työstäni todella paljon. Tällä hetkellä en tekisi mitään mieluummin. Päivät tosin venyvät pitkiksi ja hommia tulee tehtyä aika lailla kotonakin. Minulla on maailman parhaat kollegat; mahtava lukio-opejoukkue sekä 38 upeaa lukiohevosta. Olen ottanut vastuulleni hevosten työn suunnittelun; minä teen listat ja päätän kuka hevonen työskentelee milläkin tunnilla.

Stora Ekebyn ratsastuskoululla olen  vähemmän ja vähemmän. Pidän tuntea sunnuntai-iltaisin ja yhden tunnin torstaisin. Valmennustunteja minulla on muutama viikossa. En halua jättää ratsastuskoulua kokonaan, mutta tunnen kuuluvani enemmän Strömsholmaan. Haluan opettaa ratsastusta, ratsikoululla minulla on paljon lapsia ja aloittelijoita ja silloin ratsastuksen tulee mielestäni olla hauskaa; täytyy saada laukata pellolla, mennä ilman satulaa, leikkiä ja oppia. Tuntuu kuitenkin tärkeältä että pidän ratsastuskoulun osana kokonaisuuttani, yksi ilta viikossa on sopiva.

Omat hevoset ovat tärkein motivaationi. Alex on muuttanut Strömsholmaan ja asuu nykyään upeassa aktiivipihatossa!! Alex on asunut siellä nyt reilun 3 viikkoa ja osaa käyttää automaatteja 100 %sesti. Olen saanut koulutukseen upean estehevosen, jonka Strömsholma on ostamassa. Capello on 6-vuotias pv-ruuna joka tulee Saksasta, Rolf-Göran Bengtssonin tallilta. Upea yksilö, olen ihan rakastunut. Lisäksi olen ratsastanut ja kilpaillut Hiawathalla joka asuu Stora Ekebyssä.

Hiawathan kanssa hyppäsimme Stora Ekebyn joukkueessa, eilen tulimme toisiksi joukkuekisassa. Esteet olivat 110-115 cm. Ei hullumpi ratsikouluheppa :-) Minä ja Hiawatha olemme toisia vasemmalta.
Omat opinnot tulevat viimeisenä, töiden ja hevosten jälkeen. Vähän tulee ahdistus kun ymmärtää että koulua on vain 3kk jäljellä ja aika paljon pitäisi saada tehtyä. Kirjoitan päättötyötä ja sen ohella luen vielä yhden kurssin. Onkohan tästä mahdollista selvitä syksyn aikana...?
1 kommentti:

  1. Onnittelut hyvästä sijoituksesta joukkuekisassa.
    Vauhdikasta kuulostaa elämäsi olevan, huh. Ja upeata.

    VastaaPoista