lauantai 30. elokuuta 2014

Opena hevoslukiossa - hyvällä tavalla väsynyt!

Ensimmäinen "oikea" kouluviikko on nyt ohi! Eilistä perjantai-iltaa istuin konttorissa vielä kl 18.00 ja totesimme siellä työkavereiden kanssa että kyllä on bensa vähän lopussa - mutta ei niin että haluaisi valittaa, olo on onnistunut mutta kaikkensa antanut :-)

Mitä viikon aikana on tapahtunut? Viikon, joka on mennyt uskomattoman nopeasti...


Maanantaina ykköset (eli ensimmäisen vuosikurssin opiskelijat) ratsastivat ensimmäisen tunnin kentällä. Puolet koulua (kouluratsastuksenopettajalle, tietysti), puolet puomeja (minun tunnillani). Keskiviikkona vaihdettiin ryhmiä - toinen puolikas ratsasti kouluratsastusta ja toinen puomeja. Minun tunnillani käytiin läpi kevyttä istuntaa.

Aloitettiin myös ratsastuksen teoria salissa. Ehdin ainoastaan esitellä kurssin, aiheet ja lisäksi ykköset saivat kirjoittaa henkilökohtaisen kirjeen minulle ja kertoa itsestään sekä suhteestaan esteratsastukseen.

Tiistaina ja perjantaina ratsastivat kakkoset, minun tunnillani mentiin puomeja ja tehtiin analyysia. Olin sijaisena myös kolmosille, jotka saivat hypätä ravissa ja tehdä istuntaharjoituksia. Perjantai-iltapäivänä maastoiltiin ykkösten kanssa kauniissa syyssäässä.

Lisäksi pidin tunteja ratsikoululla torstai-iltana, olen myös hyppänyt uudella hevosellani jonka olen saanut Strömsholmasta ratsutukseen. Hevoseni Alex on myös kotiutunut Strömsholmaan ja jakaa tarhan estehevoseni Metalliqin kanssa.

Tulipas tästä sekava blogikirjoitus. Yhtä sekavalta tuntuu päässä kaikkien tuntien, uusien nimien, kokousten, suunnittelun ja hevoslistojen jälkeen. Ihanaa viikonloppua kaikille!! :-)

3 kommenttia:

 1. Hei! Onko ruotsalaiseen ratsastuspainotteiseen lukioon mahdollista päästä vaihto-oppilaaksi?
  Ja kuinka paljon keskimäärin yksityistunnit maksavat Ruotsissa?
  Kiitos jos vaivaudut vastaamaan :)

  VastaaPoista
 2. Voisotko jossain kohtaa tehdä postauksen siitä, minkälaisia perus ratsadtustunnit ovat Ruotsissa? :)

  VastaaPoista
 3. nyt myykky paivitysta! :)

  VastaaPoista