lauantai 5. tammikuuta 2013

Suurin pudottaja Strömsholm? ;-)

Ensimmäinen viikko koulussa harjoittelujakson jälkeen on ohi ja kylpyhuoneen henkilövaaka näyttää -2 kg. Kaksi kiloa viikossa! Jo tästä voi päätellä, että kahden kuukauden intensiivinen jakso on todella alkanut.

Olemme siis 8 hippologiopiskelijaa, jotka ovat nyt palanneet harjoittelusta kouluun. 7 luokkakaveriamme aloittavat harjoittelujaksonsa maanantaina. Koulussa meillä on koko ajan kaksi hevosta; yksi estehevonen ja yksi kouluhevonen. Lupaan esitellä hevoseni kunnolla vähän myöhemmin. Ratsastamme siis päivittäin 2 hevosta, vähän päivästä riippuen itsenäisesti tai tunnilla. Kaksi kertaa viikossa hyppäämme estetunnilla, koulutunteja on useammin.

Lisäksi on tietysti tähtitieteellinen määrä tallitöitä. Olemme saaneet uusia tarhoja, jotta hevoset voivat tarhailla kaverin kanssa ja olla ulkona neljä tuntia aikaisemman kahden tunnin sijaan. Tarhoille on vain todella pitkä matka. Aamulla tarhaus kestää n. 20 minuuttia, lounastalli reilun puolituntia ja hevosten sisälle kerääminen n. 20 minuuttia - tulee siis reilun tunnin verran ylimääräistä kävelyä päivässä. Kyllä siinä kilot karisee ;-) Lisäksi tietysti siivotaan karsinoita, punnitaan ja jaetaan heinää jne.

Jakson aikana pitää myös todenteolla potkaista käytiin kandintutkinto. Maanantaina on ensimmäinen ryhmäkeskustelu, toivomme saavamme paljon kommentteja - kerron sitten lisää kandintyöstämme. Aihehan on organisaatio ratsastuskoululla.

Päivät koulussa venyvät pitkiksi ja viikonloppuisinkin on tallivuoroja. Kotiintullessani minua odottaa oman karsinan siivous, heinäpussien täyttö ja oman hevosen ratsastus. Sitten kello onkin jo vaikka mitä, mutta hetkeäkään en vaihtaisi pois. Näiden kahden kuukauden aikana meillä on mahdollisuus oppia vaikka kuinka paljon ja se, kun oma hevonen tuntuu sairaan hyvältä antaa energiaa jaksaa pitkiä iltoja ja aikaisia aamuja. Vielä pitäisi löytää motivaatio siihen teoreettisen kandintyöhön, mutta eiköhän se jostain löydy... Viimeistään sitten kun deadline lähestyy.

Lisäksi opettelen hetken aikaa yksin asumista. Kämppikseni on lähtenyt kotiin tekemään ratsikouluharjoitteluaan ja ensimmäistä kertaa moneen vuoteen asun yksin. On aika hiljaista iltaisin... Lisäksi on aika kerätä pois valoa tuovat kyntteliköt ja muut joulukynttilät, kohti kevättä siis!


6 kommenttia:

 1. Haasteita on ollut ja lisää tulossa tänäkin vuonna.
  Onnea vuodelle 2013 ja kiitokset kivoista lukuhetkistä vuodesta 2012.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yritän parhaani mukaan tarjota hyviä lukuhetkiä tänäkin vuonna :)

   Poista
 2. Olen lukenut blogiasi jo jonkun aikaa ja miettinyt että mikä oikeastaan on hippologi? Olen yrittänyt suomentaa Strömsholmin sivuja, mutta ylä-aste tasoisella ruotsilla siitä ei tule mitään.. Miten joskus pääsit/menit opiskelemaan sinne hippologiksi? Minuakin kiinnostaisi joskus lukea joksikin hippologiksi tai muuksi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Lupaan vastata kysymykseesi, se ansaitsee ihan oman postauksen blogissa. Ehkä on muitakin, jotka pohtivat samaa. Palaan asiaan! ;)

   Poista
 3. Onnea ja jaksamista vuodelle 2013! Olen seurannut blogiasi lähes ensimmäisistä postauksista saakka ja blogi löytyy suosikit- välilehdeltäni. Tätä on mukava lukea, positiivinen ja ammattimainen ote alaan välittyy teksteistäsi. Aina uuden päivityksen lukiessani mietin, olisiko minusta tuohon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS ihanasta kommentista! Lupaan pitää teidät ajantasalla vuoden 2013 haasteista ;)

   Poista