maanantai 16. tammikuuta 2012

Toinen viikko harjoittelussa

Tänään alkoi toinen viikkoni harjoittelussa Stora Ekebyn ratsastuskoululla. Miltä näyttää normaali harjoittelupäivä? Ensimmäiset kaksi viikkoa teen lähinnä tallia tutustuakseni hevosiin, rutiineihin ja henkilökuntaan. Päivä alkaa klo 7.00, silloin hevoset saavat heinää ja osa väkirehuja. Tallissa on 30 karsinaa ja karsinoiden siivous alkaa heti ruokinnan jälkeen. Hevosia tarhataan heti kun on vähän valoisampaa eli kahdeksan pintaan. Puoli kymmeneen mennessä on kaikki karsinat siivottu ja sen jälkeen syödään yhteistä aamiaista jonka ratsastuskoulu tarjoaa.,

Ennen lounasta vaihtelevat työntekijöiden tehtävät. Osa täyttää heinäpusseja, hevosia vaihdetaan tarhoihin ja karsinoita kuivitetaan. Minä ratsastin yhdellä ratsikouluhevosella jota on tarkoitus kouluttaa eteenpäin. Ennen klo 12 hevoset saavat lounasheinää ja työntekijät pääsevät omalle lounastauolleen.

Työaikani on 30 tuntia viikossa + 10 tuntia on varattu kirjallisille tehtäville. Teen siis keskimäärin 5-6 tunnin päiviä mikä tuntuu lähes vetelältä syksyn 12-tunnin koulupäivien jälkeen. Iltapäivällä olin mukana henkilökunnan kokouksessa. Huomenna teen töitä 13-18 ja aamupäivän aikana aion ehtiä valmennustunnille oman hevoseni kanssa.

Nyt; kirjallisten töiden kimppuun!

1 kommentti:

  1. Oletpa taas jaksanut kertoa pitkät tarinat.
    Tosi kiva lukea näitä, kuinka ihmeessä muistatkin kaiken. Tuo luennoitsijan hevosenhoito
    on mielestäni loistava juttu.Kannatan !

    VastaaPoista