keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Ruotsin urheilumaailma kuohuu!

Maanantaina jaettiin Ruotsissa Jerringspriset. Jerringspriset on Ruotsin radion urheilutoimituksen palkinto parhaalle urheilijalle. Sitä kutsutaan myös "kansan palkinnoksi", koska se on radionkuuntelijat ovat ne, jotka äänestävät voittajan - eli vuoden parhaan urheilijan. Palkinto jaetaan urheilugaalassa Globenissa.

Jännitys oli huipussaan maanantai-iltana, kun kaksi eniten ääniä saanutta olivat hiihtäjä Marcus Hellner ja Ruotsin oma esteratsastuksen jumala Rolf Göran Bengtsson. Ja palkinnon voitti.... ROLF GÖRAN BENGTSSON. Kuului varmasti naapuriin asti kun jokaisessa hevoskodissa huudahdettiin "han gjorde det" - "hän teki sen". Mikä saavutus esteratsastajalle, mikä saavutus koko hevosurheilulle - voittaa Ruotsin tärkein urheilupalkinto ja kansan suosio. Roffe sai hopeamitalin Pekingin olympialaisissa ja voitti EM-kultaa viime vuonna Madridissa.

Kaikki iltapäivälehdet ovat jo ehtineet retostella aiheella, että hevonen sopii parhaiten leivän päälle ja hevonenhan se on joka hyppää, ei Rolf Göran ansaitse palkintoaan. Kuinkakohan pitkälle Hellner olisi pötkinyt ilman suksiaan...?

4 kommenttia:

  1. Voi kun Suomessakin arvostettaisiin hevosten parissa olevia urheilijoita. :) Hienoa, että Ruotsissa sentään ymmärretään heidän arvonsa.

    VastaaPoista
  2. Jaa-a. Hellner olisi hiihtänyt pelkillä monoilla perinteistä n. 20 m ennen totaaliuupumista, mutta luistelutyylillä korkeintaan 8,5 m ennen rähmäytymistä hangelle. Luulen ma.

    Suomessa tunnutaan jonkun verran arvostavan (paljon rahaa tienanneita) raviohjastajia, mutta ratsastus on jotenkin alakynnessä. Naisten nössykkälaji. Vähän kuin baletti. =o(

    VastaaPoista
  3. Miksei täällä ole tykkää-toimintoa? :) Det var så bra, Rolf! (Menikö yhtään oikein :D)

    En koko blogia lukenut, mutta olisi tosiaan hauskaa tietää miten olet sinne lähtenyt! Millainen kielitaito sinulla oli lähtiessäsi? Aiempi koulutuksesi ja kokemuksesi?

    VastaaPoista
  4. Hyvä Kati! Ottaisitko minuun yhteyttä, jenhannele@hotmail.com, ja kertoisitko vähän lisää millaista siellä on, ja miten sinne pääsee? Minua siis kiinnostaisi tuo Hippologprogrammet-koulutusohjelma.

    VastaaPoista