keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Vapaapäivällä

Tänään keskiviikkona olen ollut vapaalla koulussa. Harvinaista herkkua! Vapaapäivä edellyttää, että ei ole tallivuoroa eikä ratsastusviikkoa ja jostain syystä aamupäivän luentoa ei ole. Päivän olen käyttänyt tehokkaasti täällä kotona tallihommissa ("täällä kotona" eli Olofin tallilla, kiinnostuneet voivat vilkaista http://www.oshastar.com/ tai tykätä facebookissa kohteesta OS Hästar).

Mitä päivän aikana oikein ehtii tapahtua? Aamu alkaa klo 7.30 niin kuin monessa muussakin tallissa; hevosten ruokinnalla, karsinoiden siivouksella ja tarhaamisella.

Kun hevoset on tarhattu ja tallilakaistu, on aika aloittaa se päivän paras osa eli ratsastaminen. Ensimmäinen ratsuni on nimeltään Alex, 12-v. ruuna joka on kilpaillut 140cm-tasolla ja on täällä myynnissä (tasoonsa nähden edullinen, jos tiedätte jonkun joka etsii hyvää hevosta niin vihjaiskaa :)). Alex on koulupuolella huippuosavaa, joten kokeilein kaikkea hauskaa; sulkutaivutusta laukassa diagonaalilla, leikkimielisesti laukkapiruetin alkua ja vähän jalanheitto-keskiraveja.

Toinen ratsuni oli C, 5-vuotias tamma, joka on varsin vähän ratsastettu ja ollut aikaisemmin vähän tuhma. Olof on ratsastanut tätä tammaa jo jonkin aikaa, nyt se on sen verran yhteistyöhaluinen, että mäkin pärjään sille. Hevosihmisille; tamman suku on Baloubet - Cardento. Kolmas ja aamupäivän viimeinen oli 4-vuotias Vernon, joka on ollut täällä aikaisemminkin ja nyt palasi toissapäivänä oltuaan kotona hetken.

Tähän väliin annettiin lounasta hevosille, syötiin itse, vaihdettiin uudet hevoset tarhoihin ja jatkettiin hommia.



Päivän viimeinen ratsastus oli 5-vuotias Flash, jonka olen itseasiassa ratsastanut sisään vuonna 2009. Flash on nyt ollut hyvän tovin omistajallaan ja tuntuu aika ratsastamattomalta, mutta loppua kohden meni aika kivasti. Tämän jälkeen oli valtava määrä suitsia putsattavana, hevoset ruokittavana, otettavana sisään jne. Tallista oltiin valmiita klo 17.30 ja illalla aion viettää laatuaikaa tenttikirjan "Att bygga häststall" kanssa.



Uusi kypärä, kyllä se vielä kiiltää...

Lasten Lisa-poni pesulla

Ja loppuun; uudet tallikengät ensimmäisen käyttöpäivän jälkee.
Kiitti isi! <3

1 kommentti: