tiistai 29. maaliskuuta 2011

Loppukiri!

Uskokaa tai älkää, ensimmäistä hippologivuottani on enää alle 10 viikkoa jäljellä! Miten ihmeessä aika menee näin nopeasti... Näiden kymmenen viikon aikana tehtävää on enemmän kuin paljon, jokaisen kurssin osalta meiltä odotetaan todellista loppukiriä.

Tänään meillä on pedagogiikan kurssilla ollut opettamisen harjoitus - toukokuussa on sitten näyttökoe, joka toimii käytännössä samalla lailla kun tämä kyseinen harjoitus. Koko luokka on jaettu 4 hengen ryhmiin, ja jokainen ryhmäläinen pitää 10 minuutin "oppitunnin" josta tekee myös tuntisuunnitelman. Itse saa valita aiheen ja kohderyhmän, näyttökokeessa aihe on valmiina. Itse olin valinnut kohderyhmäkseni hippologiluokion 1-vuosikurssin, aiheena terveen hevosen tuntomerkit ja niistä pulssi sekä hengitys. Alkuun vedin lyhyen johdannon siitä miksi on tärkeää tuntea nämä elintoiminnot, miten ne mitataan jne. Kaikki saivat kokeilla pulssin että varmasti löysivät sen, sen jälkeen mitattiin samaiselta hevoselta pulssi ja hengitys. Tällaisessa harjoituksessa on tärkeää ottaa huomioon erilaiset oppijat - toiset oppivat kuuntelemalla, toiset näkemällä, toiset kokeilemalla. Tästä syystä selostin teorian, kirjoitin tiedot taululle ja kaikki saivat vielä kokeilla.

Iltapäivällä meillä oli tunnin verran ratsastuksen teoriaa, minä esitelmöin kevyestä istunnasta ja onnistuin kuulostamaan melko vakuuttavalta :)

Viime viikko oli ratsastusviikko. Ratsuni Miga oli edellisenä viikonloppuna ollut equine-teraputin käsittelyssä, maanantaina sain ratsastaa eri hevosella. Umberto on 7-v. koulusukuinen ruuna, upeilla askellajeilla varustettu persoonallisuus. Hyvä tunti ja tulipahan vaihteeksi istuttua kouluhevosenkin selässä. Keskiviikon tunnilla ratsastimme läpi kouluohjelman, joka tulee olemaan näyttökokeemme. Tuntia piti Bo Jenå, Ruotsin koulumaajoukkueen kapteeni, joka tulee myös arvostelemaan näyttömme. Ratsastus meni yllättävän hyvin, terapeutin käsittely oli selvästi auttanut ja lisäksi Bosse piti siitä, että minä ainakin yritän! Torstain ratsastustunnilla hypättiin ensimmäistä kertaa ulkona ja kahden viikon kuluttua on luvassa maastoesteitä.

Loppuun vähän kuvapäivitystä:

Hippologit (lantakärryn reunalla...) nautimassa kevätauringosta :)

Nyt ovat myös Maailman Parhaat Milla & Tomi vierailleet Skånessa!
Kuvassa kahvitellaan Espresso Housessa.

Milla ja pojat; Tomi ja Jones eli Tom Jones :)

Shoppailukierroksella Nova Lundissa

Ja lopuksi: Ojalan perheen uusi tiskirätti!

3 kommenttia:

 1. Mikä on hippologilukio?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flyingessä on hevossuuntautunut hippologilukio. Lisää infoa löytyy kotisivuilta www.flyinge.se

   Poista
 2. Hmm, harmi ettei tuollaisia taida olla Suomessa :/ Tai ainakaan noin hyvätasoisia kuin Ruotsissa..

  VastaaPoista