keskiviikko 1. elokuuta 2012

LONTOO 2012

Muutin Ruotsiin elokuussa vuonna 2008, samaan aikaan kun olympialaiset olivat käynnissä Pekingissä ja Honkongissa. Toki tiesin että Ruotsilta oli joukkue mukana, mutta en osannut edes nimeltä mainita kaikkia joukkueen jäseniä. Tietysti Rolf-Göran Bengtssonin joka upealla hevosellaan Ninja La Silla otti henkilökohtaiset hopeamitalin. Televisiosta näytettiin ratsastuksen finaali ja Roffe oli esillä mediassa jonkin aikaa olympialaisten jälkeen.
Vuodesta 2008 lähtien on ruotsalainen ratsastusurheilu noussut raketin lailla ylöspäin. Paljosta saa kiittää itse Bengtssonia – todellinen ponnahduslauta koko ratsastusurheilulle oli EM-kulta ja sen jälkeen Roffen saama Jerrings-palkinto. Ruotsin televisio näyttää enemmän ja enemmän ratsastusta, lehdet kirjoittava enemmän ja enemmän. Olympialaisten avajaisissa Lontoossa sai Roffe kantaa ruotsinlippua – koko hevoskansa valvoi yötä myöten nähdäkseen tämän sekä Ruotsin joukkueen 6 sekunnin ajan. Ja oli se sen arvoista!

 Ruotsilla on täydet mahdollisuudet mitaliin tälläkin kertaa. Ruotsin televisio näyttää suorana ratsastusta, radiossa selostetaan reaaliajassa – media on todella herännyt ja ratsastajat näkyvät. Esteratsastuksen joukkue on vahva, joskin siellä on loukkaantumisten takia tehty sekä ratsastaja- että hevosvaihtoja; Rolf-Göranin Ninja ei loukkaantumisensa takia ehtinyt OS-kuntoon, Ninjan tilalla kilpailee Casall La Silla. Malin Baryard Johnssonin Tornesh sai jännevamman viime hetkellä, mukaan otettiin reservi Lisen Bratt Fredricsson hevosella Matrix. Henric von Eckermann vaihtoi hevosta viime hetkellä. Lisäksi mukana on (OPETTAJANI !!!) Jens Fredricsson upealla Lunaticilla ja Jens on tällä hetkellä yksi kuumimmista nimistä, hän ratsasti Ruotsille Nations Cup voitoin Falsterbossa reilu kaksi viikkoa sitten.

 Kouluratsastuksessa mukana ovat Patrik Kittel, Minna Telde ja Tinne Vilhelmson Silfven. Voi olla että Patrik yllättää. Kenttäratsastusjoukkue on pitänyt matalampaa profiilia eikä Ruotsilla oli kenttäratsastusmitalia sitten 1980-luvun. Mutta se siitä matalasta profiilista, Ruotsin Sara Algotsson on henkilökohtaisessa johdossa ennen viimeistä osakoetta! Joukkuemitali luisui käsistä juuri ja juuri. Tätä kirjoittaessani on Saran starttiin tunti aikaa. Onko mahdollista että Ruotsi aloittaa ratsastuksen ottamalla kenttäratsastuksen kultaa…?

...ja niinhän siinä sitten kävi että viimeinen este putosi ja Sara ratsasti Ruotsin hopealle. Kerrassaan upea suoritus. Yleisurheilijat ja jääkiekkonisset - missä lajissa se ensimmäinen mitali nyt tulikaan, häh?! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti