maanantai 12. joulukuuta 2011

Lucia

Hej och hå! Nyt alkaa hippologiblogi palailla luovalta tauoltaan :-)

Tänään 13.12. vietetään Lucian päivää. Lucia on paljon suurempi ja merkityksellisempi päivä täällä Ruotsissa kun mitä se (ainakin omien kokemuksieni mukaan) on Suomessa. Lucia-päiviä on jo viikonlopusta asti vietetty ympäri maata ja kaikki koulut, ratsastuskoulut jne. ovat valmistelleet oman Luciatåg:insa ja Luciakulkue.

Viikonloppuna vietettiin Luciaa täällä Stora Ekebyn ratsastuskoululla, missä oma hevoseni asustaa. Vieläkö muistatte kuuluisan paperipussitassin...? Kyllä, paperipussit vierailivat ratsastuskoulun Luciashowssa ja kyllä, saivat railakkaan vastaan otan. Samalla me hippologit tapasimme tulevan liiketalouden opettajamme - meillä paperipussit päässä, hienoa, ja opettaja pukeutuneena joulupukiksi. Kyllä oli vahva ensivaikutelma, puolin ja toisin :)

Tänä aamuna on vietetty Luciaa koulussa. 6.45 kerääntyivät kaikki oppilaat ja opettajat valkoiseen maneesiin, tarjolla oli glögia ja pipareita, ja lukiolaiset olivat valmistelleet luciakulkueen johon kuului tietysti Lucia ratsain, 3 muuta hevosta ratsastajineen sekä kuoro. Joulutunnelmaa lannistaa vähän se, että ruoho on edelleen vihreänä ja tänäänkin + 5 astetta  lämmintä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti